Een oude Volvo V70 is geen tienduizenden euro’s meer waard. En met oud bedoelen we dan niet ouder dan tien jaar, maar dit exemplaar is 30 jaar oud. Dat betekent dat de auto in principe weinig waarde meer heeft, maar deze oude Volvo heeft dat wel. Sterker nog, hij is behoorlijk wat waard.

Oude Volvo V70 is miljoenen waard

Je hebt met een auto jaarlijks te maken met afschrijving. Je koopt hem voor een bepaald bedrag, en een paar jaar later is hij bijna niks meer waard. Dat gebeurt nou eenmaal met auto’s, of je nou een Aston Martin of een Volvo V70 hebt. Waarschijnlijk zal er met een duurdere auto wel iets meer waarde overblijven, maar een doorsnee auto gaat slechts een paar jaar mee. Nu is een Volvo V70 niet echt een oldtimer die meer waard wordt met de tijd, mits goed onderhouden.

volvo v70

Ouderwetse nummerplaat doet het

Het geheim van de waarde van deze Volvo V70 uit 1990 zit hem niet in diamanten op het stuur of satijnen bekleding. Om te kijken wat deze oude bak zoveel waard maakt kijken we naar iets ongebruikelijks: zijn nummerplaat. Er zit namelijk een officieel nummerbord van de staat New York op, met de passende tekst “NEW YORK”. Dat is een uniek exemplaar, en niemand mag met dezelfde nummerplaat rondrijden, die de eigenaar in de jaren 70 er door zijn vader op had laten zetten. De plaat is een symbool voor New York geworden, die in ongeveer elke souvenirwinkel als sticker of nepperd wordt verkocht. Dat is dus hiervan afgeleid.

volvo v70

volvo v70

Toen wist hij wel dat het een bijzonder ding was, maar niet dat hij zóveel waard kon worden. En met zoveel waard bedoelen we 20 miljoen dollar, omgerekend 16,8 miljoen euro. En dat allemaal voor die nummerplaten aan de voor- en achterkant. Reken daar de resterende 100 euro waarde van de auto bij op en je zit gebakken tijdens de veiling.

volvo v70