Het wordt de laatste tijd steeds duidelijker dat YouTubend Nederland geld als drek heeft. Zo kocht Gio een dikke nieuwe Ferrari en tikte Enzo knol een beest van een auto op de kop en liet dezelfde vlogger zijn Lamborghini Urus in een nieuwe kleur wrappen. Aan dit illustere rijtje kan nu nog een Nederlandse YouTuber worden toegevoegd: Royalistiq. Deze 23-jarige deed zichzelf een Audi Q8 cadeau. En niet zomaar eentje; hij kocht de duurste Audi Q8 van Nederland.

Royalistiq

De 23-jarige Roy Beszelsen, beter bekend als Royalistiq, deelt dagelijks gaming video’s met zijn achterban. En niet zomaar een achterban: Royalistiq heeft maar 880.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Zijn video’s leveren hem dan ook aardig wat geld op. Zoveel geld zelfs dat hij zichzelf besloot te verwennen met de duurste Audi Q8 van Nederland.

Duurste Audi Q8 van Nederland

De duurste Audi Q8 van Nederland is de ABT RS Q8-R. Daar waar de RS Q8 al de overtreffende trap is van de ‘normale’ Q8, doet de ABT daar nog een schepje bovenop. Of ja, schepje. Zeg maar gerust flinke schep.

Specificaties van de duurste Audi Q8 van Nederland

Niet alleen qua uiterlijk is de duurste Audi Q8 van Nederland alleen maar pracht en praal. Ook van binnen is deze auto een bakbeest van jewelste. De ABT RS Q8-R heeft 140 pk en 120 Nm extra ten opzichte van de standaarduitvoering van de Audi RS Q8. Dat gegeven geeft de duurste Audi Q8 van Nederland een totaal vermogen van 740 pk en 920 Nm koppel.

duurte Audi Q8

Zeer exclusief

Buiten het feit dat de duurste Audi Q8 van Nederland bijzonder dik is, is ‘ie ook nog eens zeer exclusief. Autotuner ABT bouwt maar 125 stuks van deze dikke bak. En aan exclusiviteit hangt vaak een flink prijskaartje. Dat is in deze ook het geval. De nieuwprijs van deze dikke wagen bedraagt 365.712 euro. Niet zo gek dat deze auto de titel van duurste Audi Q8 van Nederland draagt. Al is het nog maar de vraag of Royalistiq dit bedrag voor de brute bolide heeft betaald. De duurste Audi Q8 van Nederland is niet gloednieuw, heeft 9.500 kilometer op de teller en waarschijnlijk kan Roy als influencer nog wel een fikse korting fixen.

duurste Audi Q8