Misschien ben jij er al geweest, anders is de kans groot dat je het als fanatieke reiziger nog hoog op je lijstje hebt staan: een reis naar India maken. Dit bizar toffe en diverse land heeft veel te bieden, maar om dat te ontdekken is het belangrijk je zaken goed op orde te hebben. Van het regelen van een visum, tot het uitstippelen van je route: zo plan jij je droomreis door India.

Een droomreis door India

Er zijn weinig dingen waar dromen, avontuur, grenzen verleggen en genieten zo bij elkaar komen als bij reizen. De invulling verschilt per persoon, maar zowel de backpacker in Zuid-Amerika, als de kanoër in Scandinavië en de stedentripper in Zuid-Europa zal beamen: echt geluk zit hem in het kopen van een ticket naar een nieuwe bestemming. Een bestemming die voor vele fanatieke reizigers op de wish-list staat, of waar ze sprakeloos van terug zijn gekomen, is India.

Voor een reis door het prachtige India zijn er een paar belangrijke zaken, zoals een visum, om even aandacht aan te besteden. Wij helpen je een handje op weg en zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Visum aanvragen voor India

Misschien wel de allerbelangrijkste: een visum aanvragen voor je reis door India. Het fundament van je vakantie en iets wat je op voorhand goed geregeld wilt hebben. Een visum is een toestemming tot verblijf in een ander land, en is  verplicht voor alle Nederlanders. Dus voor zowel toeristen als zakenreizigers. Zorg dan ook dat jij en je reisgenoten het tijdig hebben geregeld.

india

Veel mensen stellen het aanvragen van een visum uit, uit de angst dat het te veel gedoe is. Zonde, want zo ingewikkeld is het allemaal niet. Het aanvragen van je visum voor India kan geheel online. Je maakt een keuze tussen een eTourist Visa (voor vakanties en reizen) en eBuisiness Visa (voor zakenreizen). Voor de aanvraag hoeft er enkel een online formulier te worden ingevuld en opgestuurd en voilá. Jouw eerste stappen voor de reis zijn gezet. Hier vind je nog meer informatie over het aanvragen van je Visum voor India.

Stippel (een deel van) je route uit voor je gaat

Natuurlijk hoef je nog niet van dag tot dag te weten waar je heen gaat (de verrassing is immers de helft van het plezier van reizen), maar een beetje een globaal plan is wel essentieel. India is een prachtig land, maar kent grote tegenstellingen. Zo is Mumbai bijvoorbeeld een stuk beter georganiseerd dan New Dehli, en dus wellicht een rustiger startpunt voor je reis. Verder is India een gigantisch land en behoed je jezelf met een globaal plan voor het gevoel van alles te missen.

india

Ook voor je Visum is het belangrijk een beetje te weten welke regio’s je bezoekt. Zo is het arriveren in India niet via álle luchthavens mogelijk en moet er voor je visum-aanvraag minstens één verblijfadres bekend zijn. Dus los van het feit dat het in een chaotisch land als India fijn is een beetje structuur aan te brengen vooraf, is het ook voor je visum van belang om in grote lijnen te weten waar je heen gaat.

india

Zorg voor de juiste inentingen

Heb je al meer verre reizen gemaakt dan zal je er wel bekend mee zijn: inentingen tegen vreemde ziektes. Ook voor India zijn er enkele aanbevolen vaccinaties zoals DTP, Buiktyfus en Hepatitis A. Verder gelden er nog wat persoons- en reisgebonden adviezen voor je reis.

Kortom, voor je reis door India kan beginnen heeft het iets meer voeten in de aarde dan alleen het boeken van je ticket. Met name het regelen van het juiste visum is van groot belang. Heb je bovenstaande punten goed onder de loep genomen, dan zit er niets anders op dan je backpack van zolder plukken en gaan pakken voor je droomreis door dit prachtige land.