Vissen kan leuk en minder leuk. Het is leuk wanneer je om de haverklap vissen vangt en het is (vele malen) minder leuk wanneer je na vier uur nog steeds niks hebt gevangen. Dankzij de PowerRay komt daar nu verandering in.

Drone vissen met de PowerRay

De PowerRay is een drone wat vissen zoekt en jou helpt om deze te vangen. Met behulp van een sonar-systeem en add-on dat de Fishfinder heet, detecteert de drone het leven onder water, stuurt de beelden naar de vissen en informatie over de temperatuur en het landschap onderwater.

De PowerRay kan een diepte bereiken van zo’n 30 meter onder zeeniveau en kan vissen opsporen die tot wel 230 meter zijn verwijdert van de robot. Om de PowerRay te gebruiken kun je een app installeren op je smartphone. Via de app krijg je real-time beelden binnen via een ingebouwde 4K UHD camera. Er is zelfs een “interne vislokaas licht”, hiermee kun je hele scholen lokken die richting het licht zwemmen.

Maar wat nog vetter aan de PowerRay is, is dat je (wanneer je over een VR-bril beschikt) oog in oog kunt staan met de vissen en de drone kunt besturen. Vet toch? De drone is van 27 februari 2017 te pre-orderen. Hoeveel de drone moet kosten is nog niet bekend.

Dit is de ultieme vissersboot, een platform waar jij heerlijk op kunt nachtvissen!

Bron: Insidehook