Entertainment

Dries Roelvink op je verjaardag? Dat gaat je zoveel kosten

hoeveel kost optreden dries roelvink

Het is vaak niet bekend hoeveel artiesten verdienen met hun optreden. We weten dat het veel is, aangezien ze vaak de duurste bolides en de mooiste huizen kopen. Dries Roelvink bevestigt dit maar weer en geeft een kijkje in zijn huishoudboekje.

Vergoedingen van tv-optredens

Er wordt niet vaak gesproken over de vergoedingen van televisieoptredens. Over precieze bedragen weten we als gewone kijker niet veel. Toch weten we van een aantal programma’s wat het oplevert voor de deelnemers. Zo krijgen deelnemers van het programma BN’ers in het Ziekenhuis een vergoeding van 2500 euro voor drie dagdelen werk. Verder krijg je 250 euro per aflevering van De Slimste Mens en een aflevering van Ranking The Stars levert een deelnemer 750 euro op. Dries, Dave en Donny halen geregeld de spotlights op televisie. Voordat ze verschijnen in een programma, hanteren ze een slimme rekentruc of het allemaal wel rendabel genoeg is. Daarbij onthulde Dries hoeveel hij verdient met optreden.

View post on Instagram
 

Hoeveel verdient Dries Roelvink per optreden?

De 64-jarige zanger verdient een aardig zakcentje met optreden.”Stel dat ik door een tv-programma een maand niet kan optreden, dan mis ik 25 klussen waar ik anders 2700 euro voor zou krijgen”, legt Dries uit in Veronica Superguide. Dat komt dus neer op een bedrag van maar liefst 67.500 euro per maand. Daarnaast had de zanger ook nog wat te zeggen over de inkomsten van zijn zoon. “Dave doet minder optredens, maar vraagt wat meer per optreden, omdat hij er nog een drummer en een saxofonist bij heeft”, vertelt Dries. “Dus als wij samen aan een programma meedoen en daardoor een ton aan omzet mislopen… Dan moeten we daar natuurlijk wel iets van terugzien in de vergoeding.” Om de Roelvinkjes te strikken voor je tv-programma, moet je dus diep in de buidel tasten. Dries Roelvink vraagt overigens niet altijd de volle pond.

“Ik hou van koken, dus voor een rolletje in een kookprogramma zou ik veel minder vragen. En als ze mij vragen voor De Beste Zangers, dan zou ik dat bij wijze van spreken voor niks doen. Omdat ik het leuk vind om te doen, natuurlijk, maar ook omdat er zomaar een hitje kan ontstaan. Dat is ook wat waard.”