Health

Overmatig drankgebruik kan de kans op dementie tot 300% vergroten

Guys, hier moeten we niet te lichtzinnig over doen, dementie is een verschrikkelijk ziektebeeld. Vandaar dat alle flessentrekkers en geluksproevers in de club, woonkamer of bar niet moeten vergeten dat extremistisch diep in het glaasje kijken de kans op dementie met drie keer vergroot. Dit blijkt uit een recent paper, gemaakt door onderzoekers uit de stad waar er meer wijn wordt gedronken dan water: Parijs.

Onderzoek

Wetenschappers concludeerden uit een grootschalig onderzoek dat 40% van de dementiepatiënten onder de 65+ een brein hebben dat tekenen vertoonde van alcoholschade. In totaal werd het brein van 32 miljoen – waarvan 1 miljoen met dementie – op de som genomen, waarna er een sterk verband werd gelegd met alcoholgebruik en de eerste symptomen van de hersenziekte.

Gelukkig duurt het voor ons mannen wel even voor we tot de risicogroep behoren. Zo stelt de Wereld Gezondheidsorganisatie dat de zware drinker maar liefst 7,5 glazen drinkt per dag, waar hun lotgenoot (vrouw) er al komt met 5.

Aangezien de week al is gebroken: hou het dus een beetje schappelijk wil je? En blijf ons vooral in de gaten houden voor meer wereldverbeterend nieuws!

Bron: Telegraaf