Entertainment

Dit gigantische geldbedrag moet Dr. Dre aan zijn ex-vrouw betalen

dr. dre scheiding

Dr. Dre moet zijn ex-vrouw Nicole Young een mega bedrag betalen na hun scheiding. Volgens kenners treurt hij daar geen seconde om. Welk bedrag moet Dr. Dre zijn ex eigenlijk betalen en waarom zijn ze gescheiden?

Wie is Dr. Dre ook alweer?

Dr. Dre is een Amerikaanse hiphop-producent, rapper en ondernemer. Hij begon als lid van de World Class Wreckin’ Cru en was daarna lid van N.W.A. Veel mensen zien hem als grondlegger van de G-Funk en hij is de succesvolste hip hop producent aller tijden. Hij is de oprichter van Aftermath Entertainmen en Beats Electronics. Dr. Dre was een tijd getrouwd met Nicole Young, maar de twee belandden in een scheiding. Eindstand: het rapicoon moet zijn ex een flink geldbedrag betalen.

View post on Instagram
 

Een echte vechtscheiding

De reden van deze scheiding zou zijn, omdat Dr. Dre zijn ex-vrouw bedroog met drie andere vrouwen. Hij heeft ze namelijk allemaal mega dure cadeaus gegeven die betaald zijn van de gezamenlijke rekening. Nicole Young wil graag weten wie deze dames zijn.  Eén van hen zou in 2019 zonder hypotheek een huis van ruim twee miljoen dollar hebben gekocht.

Hoeveel moet Dr. Dre zijn ex betalen na scheiding?

Dr. Dre moet zijn ex Nicole nu in twee termijnen 50 miljoen dollar betalen. Het gaat dus om een totaal van 100 miljoen dollar. De rapper lijkt daar niet om te rouwen. Zijn vermogen wordt geschat op zo’n 800 miljoen dollar. Nicole krijgt niet de helft, omdat ze vooraf voorwaarden heeft getekend. Ze probeerde deze nog wel aan te vechten, maar na 24 jaar had ze daar geen recht meer op.

Dr. Dre behoudt behoudt na de scheiding verder al zijn zeven huizen en ook de muziekrechten, geregistreerde merknamen en aandelen in diverse trustfondsen blijven bij hem. Zijn belangrijkste aandelen zitten in Apple, waarin hij ook de winst van de verkoop van zijn Beats By Dre-koptelefoons zitten verwerkt. Hij krijgt zes auto’s en Nicole moet het doen met ‘maar’ vier auto’s. Nicole mag alle juwelen en het contact geld behouden dat ze heeft gekregen tijdens hun huwelijk.