Zin in döner hebben bijna alle carnivoren onder ons wel eens. Een flinke klodder knoflooksaus erbij, en altijd net een beetje te veel sambal. Eigenlijk is het de enige reden om kool te eten; omdat je het op je Turkse pizza of broodje döner krijgt. Waar we al jaren bekend waren met de McDrive en andere pick-up restaurants, was er eigenlijk nog nooit een plek om je döner in de auto op te halen. Eindelijk heeft iemand dit gat in de markt gezien en hoef je de auto niet meer uit voor je broodje vlees. De döner drive-through komt eraan.

De eerste döner drive-through

De eigenaar van de eerste döner drive-through, Eyyub Uyar, is tevreden met de uitbreiding van zijn onderneming. Het is uniek in Nederland om vanuit de auto een broodje kebab te bestellen. Zelf denkt de eigenaar dat het zou kunnen dat hij de eerste is omdat anderen het niet durfden. En nu heeft hij de primeur, door het lef dat hij toont. Dat het loopt met de zaak mag wel duidelijk zijn. Tien jaar geleden opende hij zijn eerste zaak in Arnhem en ondertussen zijn er al drie vestigingen van Chico’s Palace, zonder de nieuwe döner drive through nog mee te rekenen.

Groots denken, groot succes

Als je in de buurt woont van Duiven heb je geluk. Of je moet er een heel eind voor omrijden en dan kun jij je eigen döner ophalen door de drive-through. De planning is dat Chico’s Palace de nieuwe vestiging gaat openen in februari op het parkeerterrein van de Makro. Mocht je toevallig in de buurt zijn, boodschappen doen voor je bedrijf, of gewoon zin hebben om de döner drive-through uit te proberen, dan is dat de plek. Je kunt ook je eigen döner maken met je eigen kebab machine thuis, maar dat is wel voor de echte die-hards.