Cars & Bikes

YouTuber Don de Jong laat Audi RS6 ombouwen tot ‘snelle sneeuwschuiver’

auto Don de Jong

YouTuber Don de Jong heeft een tijdje terug een Audi RS6 gekocht. Zijn doel was om de wagen om te laten bouwen tot de 'dikste RS6 van Nederland'. De resultaten zijn inmiddels onthuld.

Don de Jong: een echte autofanaat

Het is geen geheim dat deze Nederlandse vlogger een passie heeft voor wagens. Je komt dan ook regelmatig wat pareltjes tegen op de Instagram van Don de Jong. Ook heeft hij een aardig lijstje met dikke auto’s die op zijn naam stonden. Van bijvoorbeeld een Mercedes bus tot een Lamborghini Huracán Performante. Inmiddels heeft hij een gepimpte Audi RS6 voor zijn huis geparkeerd staan, één die wel heel erg opvalt…

View post on Instagram
 

De auto van Don De Jong

Het gaat om een Audi RS6 C7, een ware droomwagen. Toen De Jong het rijtuig aanschafte heeft hij gekozen voor een zwarte kleuring, maar daar is inmiddels niet veel meer van overgebleven. De wagen beschikt over een automaat en heeft net zoals iedere RS6 een vierwielaandrijving. Wanneer je de motorkap van het rijtuig omhoog tilt verschijnt er een 4.0 liter grote twin turbo V8 motor. Het stukje mechanisme levert een vermogen van 560 pk en een maximale koppel van maar liefst 700 Nm. Oftewel, een ware snelheidsduivel. De vierwieler sprint namelijk van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 3,9 seconden. De topsnelheid hangt af van het gekozen pakket, sommige wagens zijn begrensd tot 250 kilometer per uur, andere kunnen 305 kilometer per uur aantikken.

View post on Instagram
 

Don de Jong laat zijn Audi RS6 omtoveren tot ‘snelle sneeuwschuiver’

Toen de vlogger de Audi destijds kocht gaf hij via een Instagram-post aan dat hij de wagen wilt omtoveren tot ‘de dikste RS6 van Nederland’. We zijn ongeveer een half jaar verder en de wagen van de YouTuber is ondertussen volledig gepimpt door het bedrijf Duke Design. Je zou kunnen zeggen dat de Audi een GTA-achtige stijl heeft. Het rijtuig is gelikt met een blauwe kleur en is volgens de Jong volledig winterproof, hij noemt zijn gepimpte bak dan ook ‘snelle sneeuwschuiver’. Eén ding is in ieder geval zeker, de wagen is bijna onherkenbaar geworden.

Benieuwd naar de transformatie van de Audi RS6 van Don de Jong? Bekijk hieronder de foto’s:

View post on Instagram
 

YouTuber Don de Jong is niet de enige die aardig wat geld heeft geïnvesteerd in een auto. Wat dacht je bijvoorbeeld van de auto van Gio Latooy?