Als Undercover-agent heb je een zware en gevaarlijke baan. Het ene moment zit je in een absurde achtervolging, en het andere moment probeer je als contactpersoon binnen te dringen in een criminele organisatie. Daarvoor moet je natuurlijk wel een dikke auto hebben, dat hebben ze in Arizona ook begrepen. In de Amerikaanse staat rijden de Undercover-agenten nu namelijk rond in een brute Dodge Challenger R/T.

Dodge Challenger R/T als politieauto

Voorheen reden de agenten nog rond in een gewone Dodge Charger. Maar deze auto is niet uitermate geschikt voor de snelle achtervolgingen. Daarom heeft het politiecorps, met goedkeuring van de staat, 130.000 euro uitgetrokken om twee beesten van bolides binnen te halen. Voortaan pakken ze de criminelen op in een Dodge Challenger R/T en daar zijn de Undercover-agenten vast blij mee.

Dodge Challenger R/T

Nog meer incognito dan ooit tevoren

Normaal zijn de undercover-auto’s in het zwart uitgevoerd, maar de nieuwe Dodge Challenger R/T’s van het politiecorps in Arizona hebben de kleuren grijs en zilver. Hierdoor zouden ze nog minder moeten opvallen in het verkeer om zo beter te werk te gaan.

Brute kracht en een klassiek uiterlijk

De snelste, dat is deze wagen niet. Maar in de Western-omgeving van Arizona komen deze wagens goed van pas. De stereotype Amerikaanse politieauto krijgt met deze twee nieuwe aanwinsten een flinke upgrade. Met 375 pk onder de motorkap brult de Dodge Challenger R/T het uit in iedere achtervolging. Als crimineel is er nu geen ontkomen meer aan.

Bron: Autoblog