In 2021 zijn er veel films en series om naar uit te kijken. Denk bijvoorbeeld aan toppers zoals Red Notice of het nieuwe seizoen van Undercover. Qua documentaires zitten we in 2021 ook goed. Dit zijn 3 vette docu’s die ons in het nieuwe jaar de nodige kennis bijbrengen.

3 documentaires om te zien in 2021

Of je nou van muziek houdt, wereldgeschiedenis of ons eigen landje vaak voorbij ziet komen in docu’s: het nieuwe jaar heeft genoeg te bieden. Dit zijn 3 vette documentaires die in 2021 in premiere gaan.

MLK/FBI

Martin Luther King kennen we allemaal uit de Amerikaanse geschiedenis als voorvechter voor Afro-Amerikaanse burgerrechten. Zijn missie en daden hebben jaren later nog steeds grote effecten. Maar ten tijde van zijn beroemde speech en zijn groeiende populariteit was niet iedereen even blij met hem. In de documentaire MLK/FBI komt naar voren hoe hij in het geheim door de FBI als een gevaar voor Amerika werd gezien en hoe zij een steeds uitgebreidere zaak tegen hem op beginnen te bouwen. Onder andere door geheime staatsdocumenten en archiefbeelden is te zien hoe deze klopjacht tegen Martin Luther King zich ontwikkelt. Ben jij geïnteresseerd in documentaires over geschiedenis dan kun je deze docu in januari van 2021 verwachten.

Yab Yum

Onder de documentaires die in 2021 verschijnen is ook Yab Yum te vinden.  Mensen die zijn geboren of opgegroeid in Amsterdam zullen er vast wel eens van gehoord hebben, het is namelijk één van de bekendste bordelen ter wereld. In 2007 en 2008 werd er een lang rechtsproces tegen het bordeel aangespannen: deze zou namelijk zijn overgenomen door de georganiseerde misdaad. Mensen die in de ‘gloriejaren’ van Yab Yum bij het bordeel betrokken waren kijken nu met een pijnlijk en nostalgisch hart terug op die tijd. Vanaf januari is de docu te zien.

The Beatles: Get Back

The Beatles, wie kent ze niet? Verreweg de bekendste band ter wereld staat centraal in deze documentaire. Voor muziekliefhebbers is er qua documentaires in 2021 dus genoeg om oude herinneringen mee op te halen. De mannen uit de band worden in The Beatles: Get Back gevolgd terwijl ze werken aan hun album Let It Be, en voor de laatste keer als volledige groep optreden. Vanaf augustus is de docu te zien.

Naast alle documentaires die in 2021 verschenen, kwam er dit jaar ook genoeg uit om te kijken. Check bijvoorbeeld ons overzicht van 3 succesvolle Netflix producties uit 2020.