Entertainment

De documentaire Be Here Now is één van de beste ooit met een 8,7 op IMDb

be here now

Over goede documentaires gesproken. Niet vaak krijgt een film een IMDb-score boven de 8,5 en worden documentaires zó goed gewaardeerd. Maar Be Here Now is het waard. Over Andy Whitfield, de wereldberoemde acteur. Hem werd in 2010 verteld dat hij kanker heeft, en niet veel later overleed hij daaraan. Samen met zijn vrouw en twee kinderen probeert hij er nog het beste van te maken.

Be Here Now

Ten tijde van de diagnostisering had hij een rol in de bekende serie Spartacus: Blood and sand. Tijdens de opnames hiervan kwam dus het slechte nieuws dat hij een zeldzame vorm van lymfeklierkanker heeft. Zijn eigen leven en dat van zijn gezin krijgen een ongewenste twist die niet meer terug te draaien is. Er staat hen een lange behandeling en een onzekere toekomst te wachten. In Be Here Now leef je van dichtbij mee.

Watch on YouTube

Hartverscheurende scènes

Dit is geen documentaire voor het luchtige vermaak, er zitten namelijk geregeld emotionele en moeilijke scènes in. Andy Whitfield en zijn vrouw Vashti vertellen in Be Here Now openhartig over hun gevoel en ervaringen. De sterfelijkheid is opeens dichterbij dan ooit en Andy voelt zich af en toe alleen. Zijn omgeving steunt hem, maar de machteloosheid speelt de acteur parten. Ook voor Vashti is het zwaar om met de gedachte te leven dat ze hun twee kinderen straks alleen moet opvoeden.

Ode aan de liefde

Tot aan zeer persoonlijke details zien we het proces waar Andy en Vashti in terechtkomen. Centraal hierbij staat de onvoorwaardelijke liefde tussen de twee, samen met hun kinderen. Be Here Now laat ons zien hoe de liefde in een gezin zo sterk is dat het de zwaarste periodes helpt doorkomen.

Na de sprong van een jaar in de tijd zien we hoe het met het gezin gaat na zijn dood. Zo krijgen we niet alleen de emotionele en mooie momenten van tevoren mee, maar ook de nasleep.

Dat Be Here Now een 8,7 krijgt op IMDb is volledig te begrijpen na het zien van de mooie documentaire. Helaas staat hij niet meer op Netflix, maar hopelijk is hij nog wel online te vinden of te huren. Benieuwd naar andere docu’s op Netflix? Dan hebben we een paar goede sportdocumentaires op Netflix op een rij gezet.