De Amerikaanse rapper Eminem bepaalt al jaren een groot deel van de rapwereld. Zoveel jaren zelfs dat hij zelf al de leeftijd van 47 heeft bereikt. Ondanks dat is hij nog mateloos populair. Het veelbesproken nieuwste album Music To Be Murdered By wordt veel beluisterd en hij trad nog op bij de uitreiking van de Oscars. Maar de dochter van Eminem mag er ook wezen: de 24-jarige Hailie Jade Scott.

De dochter van Eminem als inspiratie

Zelf was Marshall Mathers, zoals Eminem eigenlijk heet, 23 jaar oud toen zijn dochter werd geboren. In de eerste jaren van zijn leven als rapper kwam zij veel voor in de nummers waar hij over rapte. Ze stond zelfs centraal in meer dan 20 nummers die hij geschreven heeft. Hailie Mathers is ondertussen zelf 24 jaar oud en een influencer op Instagram. Ze heeft namelijk al 1,9 miljoen volgers. Ze is trouwens niet de enige dochter van Eminem. Whitney Mathers an Alaina zijn de andere twee.

Mooi, maar ook slim

Dat de dochter van Eminem een prachtige vrouw is staat buiten kijf. Maar Hailie Mathers is niet alleen mooi. Ze is van de middelbare school in Clinton cum laude afgestudeerd. Haar studie vervolgde ze bij de Michigan State University. Psychologie en Ondernemerschap zijn haar vakgebieden en daar heeft ze dan ook verschillende diploma’s in behaald.

View this post on Instagram

happy early birthday to me

A post shared by Hailie Jade (@hailiejade) on

Stralen in de videoclip

In het jaar 2005 heeft Eminem een nummer geschreven dat gebaseerd is op zijn eigen ervaring. In When I’m Gone rapt hij over zijn schuldgevoel tegenover zijn familie omdat hij zo vaak weg is van huis. In de videoclip van dit nummer heeft de dochter van Eminem zelf gespeeld.

Ondanks dat de band tussen de ouders van Hailey Mathers niet zo goed was, zijn haar ouders er altijd voor haar geweest. Ooit heeft de rapper in één van zijn liedjes het over de moeder van zijn kinderen gehad, Kimberley Scott. Hierbij ging het vooral over de haat naar haar en dat hij haar zou willen vermoorden. Gelukkig heeft die grimmige situatie er niet voor gezorgd dat ze er niet waren voor Hailie. Maar kan ze ook net zo snel rappen als Eminem dat kan?

View this post on Instagram

Apparently nobody understood the first caption

A post shared by Hailie Jade (@hailiejade) on

View this post on Instagram

(this shirt had pockets 🙌🏼)

A post shared by Hailie Jade (@hailiejade) on