Er was eens een tijd dat spelcomputers betaalbaar waren. De PlayStation 4 was gewoon overal verkrijgbaar voor een redelijke prijs. Bij de PS5 is dat wel anders. De nieuwe gameconsole is nog steeds voor velen onverkrijgbaar en enkele gelukkigen verkopen ‘m voor torenhoge prijzen door. Maar het kan natuurlijk altijd nog extremer. Denk aan gouden Gameboys, Een PS4 met diamanten of zelfs een in goud omhulde Wii. Hier vind je de 5 duurste spelcomputers aller tijden.

De 5 duurste spelcomputers ooit

Duur, duurder, allerduurst. De prijzen van deze exclusieve spelcomputers stijgen de pan uit. Wie heeft er nou een gouden PS3 nodig? Waarschijnlijk niemand, maar als je het kan betalen, is het toch speciaal om te hebben. Je mond valt gegarandeerd open bij het zien van de 5 duurste spelcomputers ooit. Zilver, goud, diamanten, niet is hier te gek.

5. Limited edition gouden Gameboy met diamanten – $29.500

Glitter en glamour. Met een gouden Gameboy val je zeker op. De Gameboy schittert door de 18-karaats gouden buitenkant. Om het af te maken is de rand van het scherm geborduurd met diamanten. Ook de aan- en uitknop is uit diamant gemaakt. Het is dus niet gek dat dit één van de duurste spelcomputers ooit is. Oh ja, hij weegt ook twee keer zoveel als een normale Gameboy, dus het is naast gamen ook meteen een workout.

de duurste spelcomputers ooit

4. Gouden Xbox 360 controller plaat – $36.000

Er zijn daadwerkelijk mensen geweest die een volledig 24-karaats gouden plaat over de controller van de Xbox 360 hebben gedaan. Gooien met deze controller wordt een duur grapje, we raden bij aanschaf van de gouden controller dan ook de Rage Quit Protector aan.

de duurste spelcomputers ooit

3. 18-karaats gouden Xbox 360 controller – $87.000

Waarom alleen een gouden bovenkant, als je ook een volledig gouden controller kunt laten maken? Geloof het of niet, maar er zit maar liefst 1,5 kilo goud in deze controller. Bizar!

de duurste spelcomputers ooit

2. PlayStation 3 met diamanten en goud – $323.000

Ja je leest het goed: driehonderdendrieëntwintigduizend euro! Wat krijg je daarvoor? Nou, zo’n 1,6 kilo goud en 0.5-karaats diamanten in en om je PS3. Er zijn er slechts 3 van in de hele wereld.

duurste spelcomputers ooit

1. Gouden Wii met diamanten knoppen – $481.250

Ja hoor, de ‘good-old’ Wii staat op nummer 1 van de duurste spelcomputers ooit gemaakt. Maar dit is niet zomaar een Wii. Deze Wii is volledig bedekt met goud en de knopjes zijn omhuld met diamanten, 78 in totaal. Ook hiervan zijn er slechts drie gemaakt. We moeten eerlijk zeggen, dit is echt een plaatje.

de duurste spelcomputer ooit