We staan er allang niet meer van te kijken als we een bericht binnen krijgen over een succesvol project om een supercar om te bouwen. Of als de een of ander heeft besloten om een oude bestelbus eigenhandig om te toveren tot luxe mini-camper. Natuurlijk zijn auto’s niet de enige voertuigen die zich voor een ingrijpende verbouwen lenen. Ook voormalige marineschepen kunnen een tweede leven krijgen met een behoorlijke dosis creativiteit.

Van marineschip tot luxe jacht

Ooit was de Olivia gebouwd als marineschip voor onderzoeksprojecten. Het 68.8 meter lange gevaarte werd echter flink onder handen genomen met een indrukwekkend resultaat. Vandaag de dag is het een ultramodern jacht waar menig multimiljonair jaloers op kan worden. Dat is vooral dankzij de inspanningen van Rouvia Road Yacht Design & Construction. Geniet en huiver van een uniek luxe jacht zoals je het nog niet eerder zag.

luxe jacht

Volledig gerenoveerd

Even een van de meest opvallende zaken aan het schip benoemen valt niet mee. Bijna alles is onder handen genomen, aangepast of verbeterd. Dat geldt zowel voor de buitenkant van het schip als het interieur. De grootste opgave was wellicht het creëren van veel meer ruimte. Zoals je zou verwachten heeft het jacht nu veel open ruimte aan dek, met zijtakken die zowel lang als breed zijn. Veel schaduwrijke plekken zijn er gerealiseerd om te ontspannen en om een podium te bieden voor eventueel entertainment. Op het deel waar de brug is, staat nu een jacuzzi voor 12 personen terwijl de zonneschermen voldoende schaduw bieden om elke vaartocht nog aangenamer te maken.

luxe jacht

Huiselijke sfeer

De binnenkant, waar ooit metaal en afzichtig meubilair de boventoon voerden, heeft een complete metamorfose ondergaan. Wandpanelen van hardhout worden gecombineerd met crèmekleurige, witte stoffen en zorgen voor een rustgevende sfeer. Minimalistische meubelen zijn de echte eyecatchers en bieden alle comfort die je als verwende landrot kunt wensen. Omdat de nieuwe eigenaar mogelijk toch wel prijs stelt op wat herkenbare elementen kan een deel van zijn kunstcollectie gebruikt worden om het geheel een huiselijke sfeer te geven. Leuk natuurlijk, zo’n mooi interieur, maar als je er toch een vermogen aan uit kan geven, dan mag een thuisbioscoop natuurlijk niet ontbreken. Die zit er dus ook in, net als een bijzonder luxe eetkamer.

luxe jacht

Luxe suite met eigen kantoor

Die luxe uitstraling vinden we ook terug in de suite van de eigenaar. Uiteraard is dat geen gewone slaapkamer, maar is voorzien van een privékantoor. Voor de gewone stervelingen zijn er een tiental tweepersoons hutten beschikbaar. Gezien de omvang van het schip is het niet verwonderlijk dat er ook accommodaties zijn voor de 26-koppige bemanning.

Screenshot 2020-08-28 at 15.24.10 - Display 2 Screenshot 2020-08-28 at 15.24.16 - Display 2

Kosten: 17.5 miljoen euro incl. btw

Het voordeel van het ombouwen van een oud marineschip, is dat de eigenaar zich geen zorgen hoeft te maken over het bereik. Zonder problemen kun je er een afstand mee overbruggen van 15.000 nautische zeemijlen, omgerekend zo’n kleine 30 kilometer. Nog een leuk detail: het schip zou in theorie geschikt zijn om rondjes te varen in het poolgebied, de romp van het schip is namelijk ongewijzigd en bezit nog steeds de zeeklasse. Het jacht wordt voortgestuwd een sterke Deutz dieselmotor welke 2.000 pk levert. Verwacht overigens geen topsnelheden: 27.78 km/u is het maximaal haalbare. Mocht het je iets lijken: voor 17.5 miljoen euro is het jacht helemaal voor jou. Dat is overigens incl. btw.