Mocht je, om wat voor reden dan ook, nog een berg geld over hebben, dan is het wellicht een leuk idee op een jacht te boeken. Komt goed uit, want de Russische miljardair Oleg Tinkov is de trotse eigenaar van een ultra modern jacht. Het drijvende gevaarte is gebouwd door de Nederlandse scheepsbouwer Damen. Klinkt leuk, maar je moet er wel wat voor over hebben. Het huren van de boot kost namelijk zo’n 750.000 euro per week.

Exclusief & zeewaardig jacht

De huurprijs van 750.000 euro per week klinkt natuurlijk absurd, maar voordat je alle vooroordelen over Russische rijke stinkerds op tafel gaat gooien, is het wellicht handig om te weten wat je voor driekwart miljoen euro gaat krijgen.

Het jacht ‘La Datcha’ is zo’n 77 meter lang en is uitgerust met werkelijk alles waar je van kunt dromen. Je hebt bijvoorbeeld de beschikking over twee helikopters, jetski’s, een paar kleinere bootjes en een onderzeeër. Kortom, zoek iets unieks voor je Instagram, dan is dit een vette optie.

jacht

La Datcha

De Nederlandse scheepsbouwer Damen is gespecialiseerd in het bouwen van superjachten. La Datcha werd onlangs opgeleverd en zal binnenkort de allereerste reis gaan maken.

Dat zal geen pleziertochtje zijn, het jacht is namelijk geschikt om comfortabel te reizen richting de Noordpool en Antartica. Een ding weten we dus zeker: de Russchische eigenaar, Oleg Tinkov zal zich niet hoeven te vervelen.

jacht

Nog meer te huur

De miljardair is, zoals vele andere rijke Russen, niet vies van het tonen van zijn rijkdom. Hij heeft inmiddels vele leuke gadgets weten aan te schaffen die hij, net als La Datcha, verhuurt. Het schip wordt dus doodleuk toegevoegd aan zijn inmiddels indrukwekkende collectie bezittingen. Zo heeft Tinkov ook enkele luxe resorts en in Mexico, Frankrijk, Rusland en Italië bezit de Rus enkele luxe appartementen. Ja, ook die staan te huur.

jacht

La Datcha mag misschien op een gewoon jacht lijken, maar schijn bedriegt. Volgens de website Robb report is het schip geschikt om door ijsplaten van 40 centimeter dik te varen waardoor een tocht naar de koudste delen ter wereld mogelijk is. Komt goed uit, want volgens de website van La datcha varen de meeste luxe jachten eerder richting de Middellandse Zee en de Cariben. Ben je vermogend genoeg om La Datcha voor een langere periode te huren, dan kun je tal van andere bestemmingen aan je bucketlist toevoegen waar je anders nooit zou komen.

Op vakantie naar de Noordpool

Kies je voor een reis naar de Noordpool dan hoef je in ieder geval geen zorgen te maken wat betreft het comfort aan boord. Bovendien kun je maar liefst 40 dagen onafgebroken op elke oceaan rond dobberen. Je beschikt ook over 5 kleinere bootjes en 5 jetski’s. We kunnen ons dus goed voorstellen dat het een bijzondere kick is om te kunnen vertellen dat je de Noordpool hebt verkend door middel van een jetski.

jacht

Overnachten in een van de zes luxe suites

La Datcha kun je met maximaal 12 personen huren die je vervolgens in 6 luxe suites laat overnachten. Elke suite beschikt over een eigen badkamer. Mocht dat niet voldoende zijn om je te overtuigen: er zijn ook twee hottubs, een sauna, een gym en een massageruimte beschikbaar. De verschillende etages van het jacht zijn bereikbaar via een glazen lift. Beter hier verblijven dan thuis, toch?

jacht