Tesla komt af en toe met wat aparte ideeën. Zo zagen we eerst al de cybertruck die een uniek uiterlijk had, maar blijkbaar willen ze zich breder gaan oriënteren en ook vaartuigen gaan maken. We nemen een kijkje naar het concept van het luxe jacht van Tesla.

Luxe jacht van Tesla

Bij Tesla draait het voornamelijk om het creëren van vervoersmiddelen die niets uitstoten en volledig runnen op elektriciteit. Op het gebied van auto’s hebben ze dit nu aardig onder de knie, maar ze beginnen nu ook al te kijken naar het bouwen van een jacht, dus maak je borst maar nat voor het luxe jacht van Tesla.

Voordat je denkt dat je dit voor een tonnetje of 4 kan kopen, nee helaas. Als hij überhaupt wordt gemaakt zal hij waarschijnlijk rond de 6 miljoen gaan kosten, maar dan heb je gelukkig geen benzinekosten meer (schrale verzachting van het financiële leed). Het luxe jacht wordt aangedreven door twee elektromotoren, dus je zal genoeg vermogen hebben. Op het dak ligt een zonnepaneel dat zo’n 50.000 euro kost. Hiermee wordt uiteraard stroom opgewekt om het schip te voorzien van al zijn behoeften.

luxe jacht van Tesla

Luxe van binnen en buiten

Tesla kennende zijn zowel het interieur als exterieur erg modern en mooi ingericht, dus hoe spannender hij er van buiten uitziet, des te meer we van binnen kunnen verwachten. Mocht Tesla dit jacht gaan produceten wordt hij erg ruim van binnen. Meubilair wordt in- en uitschuifbaar door middel van een knopje, maar over slaapkamers kunnen we helaas nog niks zeggen. Mocht je eigenaar worden van dit luxe jacht is het natuurlijk ongehoord om te zwemmen in de zee. Daarom heeft Tesla een prachtige jacuzzi achter op het dek geplaatst, zodat jij toch nog kan relaxen in het water. Maar dan blijft de vraag natuurlijk of hij er überhaupt ooit zal komen.