Rij de zonsondergang tegemoet op de nieuwe 2021 Harley-Davidson Pan America 1250. De nieuwe touring/adventure motor ziet er sportief uit en is voor een echte Harley-Davidson goed te betalen, dat is ook het opvallende aan deze motor.

Harley Davidson

Normaal gesproken Denk je dan direct aan een stoere dikke chopper, maar Harley has got more tricks up his sleave. Na de verrassende elektrische Livewire komt er nu ook een adventure de familie versterken. De Harley-Davidson Pan America 1250 is namelijk iets wat je niet per se gewend bent van Harley-Davidson. Een echte adventure/touring motor die krachtig genoeg is om off-road mee te rijden. BMW GS-fans hebben er spontaan een serieuze optie bij gekregen.

Harley-Davidson Pan America 1250

Om direct de strijd aan te gaan met BMW lanceert Harley-Davidson de nieuwe Pan America 1250. Hij zal komen in twee verschillende uitvoeringen; de ‘standaard’ versie en er komt ook een Harley-Davidson Pan America 1250 Special. Om maar gelijk even uit te leggen wat er dan zo speciaal aan is: hij is voorzien van elektrisch instelbare semi-actieve voor- en achtervering. Sensoren op de motor regelen dan automatisch de demping op basis van jouw rijgedrag. De besturingssoftware is gemaakt door Harley-Davidson zelf, maar de onderdelen komen van Showa.

Harley-Davidson Pan America 1250

Specs van de Pan America 1250

Nu de Special edition behandeld is kunnen we eens kijken naar de Harley-Davidson Pan America 1250. Het gaat om een 1252 cc V-Twin motorblok die de motor voorziet van iets meer dan 145 pk en 128 Nm. Volgens Harley-Davidson heeft de motor een topsnelheid van 220 kilometer per uur. De motor heeft vijf verschillende modi om in te rijden; Sport, Rain, Off-Road, Off-Road Plus en Road. Je kan ook zelf kiezen in welke jij rijdt. Natuurlijk is de motor voorzien van traction control zodat je (hopelijk) geen uitglijders zult hebben. De motor zelf weegt maar 245 kilo en de standaard uitvoering wordt geleverd in 2 kleuren; Vivid Black en River Rock Gray. De Special edition is verkrijgbaar in een viertal andere kleuren.

Harley-Davidson Pan America 1250

De prijs

Harley-Davidson is misschien niet de goedkoopste naam in de business, maar je krijgt wel waar voor je geld. De Harley-Davidson Pan America 1250 kost je bij ons in Nederland 18.995 euro, en de Special uitvoering kost hier 21.995 euro. Als je naar onze zuiderse buren rijdt kan je ze op de kop tikken voor ongeveer 2 tot 2,5 duizend euro minder. Als je slim bent denk je dus even twee keer na waar je er een haalt.