Ben jij één van de gelukkigen die een PlayStation 5 heeft weten te bemachtigen? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Voor iedereen in afwachting van doden we de tijd met wat extra informatie, zodat als je hem straks in huis hebt je alles al weet wat je nodig hebt. Vandaag vertellen we je wat over de levensduur van je PS5-controller.

De levensduur van je PS5-controller

Volgens het YouTube-kanaal iFixit gaan de prestaties van de Dualsense controller na ongeveer 417 uur al achteruit. Dit is getest door uitgebreid Warzone te spelen, het verschil was dus al gauw merkbaar. Wanneer je de controller dus voor meer dan twee uur per dag gebruikt betekent het dat je al binnen zeven maanden over de verwachte levensduur heen gaat. Daar komt dan ook nog eens bij dat de huidige prijs van een nieuwe PS5-controller zo’n 68 euro is… Sony harkt zo dus goud geld binnen.

PS5-controller

Drift problemen

Het meest voorkomende probleem bij alle soorten controllers is stick-drift. Dit houdt heel simpel in dat de joystick bewegingen ervaart die de gebruiker niet doorgeeft waardoor je aim ineens compleet de andere kant op kan gaan zonder dat jij aan de joystick zit. Dit lijkt natuurlijk de ergste nachtmerrie van elke gamer en kan soms je complete game verpesten. Bij de nieuwe PS5-controller is dit dus ook het geval. iFixit meldt dat het voornamelijk komt door een speciale joystick-hardware die niet op maat gemaakt is voor de controllers. Hierdoor zouden problemen zich sneller voor doen.

PS5-controller

Voordat we überhaupt beginnen te praten over mogelijke problemen die de controller kan vertonen is het wel zo leuk om ook daadwerkelijk een PlayStation 5 te hebben, alleen blijft dit toch een uitzichtloze zoektocht. Gelukkig weten we dat Sony en AMD er alles aan doen om de winkels te voorzien van zo veel mogelijk PS5 consoles. Zolang we nog geen PlayStation kunnen kopen hoeven we ons ook niet druk te maken om de PS5-controller, al is het wel iets om in je achterhoofd te houden.