Als je een app download moet je meestal het een en ander accepteren, maar wat gebeurt er als je de nieuwe WhatsApp-voorwaarden niet accepteert?

De nieuwe WhatsApp-voorwaarden

Op 15 mei lanceert Facebook de nieuwe WhatsApp-voorwaarden. Alle gebruikers die deze niet accepteren kunnen geen berichten meer ontvangen of verzenden. Wel kun je nog een paar weken meldingen lezen, maar daar kan niet meer op geantwoord worden. Accepteer je de voorwaarden alsnog tijdig, dan krijg je de toegang tot je chats weer terug.

Behoorlijk vervelend dus, maar waar zeggen wij eigenlijk ‘ja’ tegen met deze voorwaarden? Dit alles komt voort uit de jacht van Facebook (eigenaar van WhatsApp) op inactieve accounts. Vanaf 15 mei heeft de gebruiker 4 maanden de tijd om te accepteren, anders wordt het account verwijderd.

WhatsApp-voorwaarden

Goed nieuws voor WhatsApp aan Europa

Niet iets om naar uit te kijken. Gelukkig ontspringen wij in Europa de dans. Voor mensen buiten de Europese Unie gaat WhatsApp namelijk gebruikersinformatie delen met Facebook. In Nederland (en de rest van Europa) zal er gelukkig vrij weinig veranderen doordat wij een aangepaste privacywetgevingen hebben. Scheelt weer een hoop dus. Ook is het fijn om te weten dat er ook nog nieuwe functies naar WhatsApp komen.

WhatsApp en Facebook

Facebook is het moederbedrijf van WhatsApp en bepaalt dus ook de WhatsApp-voorwaarden die je moet accepteren. Facebook kocht WhatsApp in 2014 voor 19 miljard dollar. Op dat moment had Facebook het merendeel van alle mediabedrijven al in handen zoals Skype en Instagram. In ieder geval heeft Facebook dus al veel informatie en gegevens en proberen ze dat nog verder uit te breiden, helaas (voor hen) zal dat hem niet worden binnen de Europese Unie.