We kennen het allemaal wel: je verveelt je dood, je hebt geen internet en alleen je laptop bij. Wat ga je dan doen? Juist, de iconische Dino-game op Google Chrome spelen. Goed nieuws voor de fans: je kunt het geweldige spel binnenkort ook met internetverbinding spelen.

De legendarische Dino-game komt naar je smartphone

Het vervelende was dat je dit tijdverdrijf alleen kon ervaren als je geen internetverbinding had. Daar komt volgens ‘codereaders’ verandering in. Medewerkers van tech-bedrijf 9to5Google komen met het nieuws naar buiten dat de Dino-game binnenkort te verkrijgen is als widget op Android. Dit betekent dat je binnenkort dus van uren vermaak verzekerd bent op je smartphone.

Het zit zo in elkaar. De widget van de Dino-game is in wijze gewoon een snelkoppeling naar de website ‘chrome://dino’. Via hier kun je offline gebruik maken van de hindernisbaan met de dino. Maar je kunt via deze weg ook spelen als je w√©l een goede internetverbinding hebt. Je springt binnen no-time in de actie via de widget op je thuisscherm.

dino-game widget

Kun je de Dino-game ook spelen op een iPhone?

We horen de vraag al aankomen: ‘Is deze widget dan alleen beschikbaar voor Android en niet voor iOS?’ Het antwoord daarop is ‘nee’. De Dino-game was al beschikbaar als widget op het besturingssysteem van Apple. Google wilde een aantal maanden geleden namelijk imponeren met coole widgets toen Apple de feature introduceerde voor iOS-gebruikers. Hierdoor was de widget van het spelletje eerder beschikbaar voor de concurrent dan voor hun eigen gebruikers. Nog steeds zijn er veel verschillende apps en widgets van de Dino-game te downloaden via de App Store.

Binnenkort als widget beschikbaar

Wanneer de Dino-game daadwerkelijk als widget naar Android komt, is nog niet duidelijk. Volgens de bron zijn de codes al te lezen in andere widgets, daarom is het slechts een kwestie van tijd. Misschien is ‘ie in de loop van de aankomende dagen al beschikbaar, dus houd de Google Play Store in de gaten!

dino-game

Nog steeds last van verveling? Probeer een paar van deze activiteiten voor mannen tegen de verveling.