Dat je van oude wagens hele mooie dingen kunt maken weten we ondertussen wel. In de loop der tijd zijn tal van wrede bedenksel gepresenteerd. Wat kunstenaar Yasid Oozeear heeft geproduceerd is echter iets van een geheel andere orde. Het gebruikte een GMC Vandura uit 1983 om zijn eigen interpretatie tot leven te wekken. Het resultaat is een gevaarlijk uitziende truck die onmiskenbaar veel weg heeft van een legervoertuig.

De moderne versie van de GMC Vandura

Yasid Oozeear is een kunstenaar die zich voornamelijk bezig houdt met het bedenken van nieuwe concepten voor auto’s en dan met name supercars. Afgezien van zijn werk heeft hij altijd al een sterke affiniteit gehad met de meer robuuste wagens, de off-road modellen. Dit zorgde ervoor dat de in Londen gevestigde creatieveling zich liet inspireren voor zijn nieuwste creatie. Het resultaat is een wagen waarin je veilig over elk terrein kunt rijden. Dat je daarnaast volop in de belangstelling zal staan is niet zo heel verkeerd.

GMC Vandura

Off-road wagen is onverwoestbaar

Het off-road model is gebaseerd op een GMC Vandura uit 1983. Deze is behandeld met een liftkit, verbeterde ophanging, vijfarmige velgen met degelijke off-road banden en licht uitgesneden wielkasten. Het geheel is vakkundig afgewerkt met licht uitlopende omhulsels. De voorkant heeft nu trekhaken, een lier en een aangepaste bumper en grill. Kortom, de agressieve look kan je niet ontgaan. Samen met een paar vette LED-koplampen in de originele behuizing en een aanvullende LED-lichtbalk met acht units op het dak is de wagen gereed voor het nieuwe avontuur.

GMC Vandura

Indrukwekkend

De richtingaanwijzers zijn ook afgedekt voor extra duurzaamheid. Binnenin heeft de “ADVandura” een op maat gemaakt rood interieur en een interne rolkooi om je extra bescherming te bieden tijdens de ritten om moeilijk begaanbaar terrein. Mocht je net als wij onder de indruk zijn van zijn talent, check dan ook gelijk deze link.

GMC Vandura