Een van de meest iconische voertuigen uit Engeland heeft een wel heel speciale ‘make-over’ gekregen. Deze echte rode dubbeldekker bus, die iedereen herkent van onze Britse overburen, is omgebouwd tot een luxe camper. Het koppel besloot dit project te starten nadat ze vanwege financiĆ«le redenen niet meer in hun woning konden blijven.

Londense luxe camper

Het koppel uit Essex wilde graag een bus kopen om te bouwen tot huis. Ze kwamen een unieke Volvo Go-Ahead London Plaxton tegen en waren direct verkocht. Om kosten te besparen besloten ze de camper om te bouwen tot woonplaats om op deze manier te bezuinigen op hun huur. Toen het koppel eenmaal in het bezit was van de bus hadden ze toch even hun twijfels maar, ze hebben doorgezet en het resultaat mag er zijn.

Toen het papierwerk eenmaal rond was kon het koppel eindelijk beginnen aan het project. Door middel van familie en vrienden hebben ze de bus bijna omgetoverd tot een volwaardig huis. De luxe camper is voorzien van internet, televisie en alle andere gemakken die je kan bedenken bij een huis. Het enige dat mist is de douche maar, ze hebben wel een lekker bad. Dat volstaat vast ook wel.

luxe camper

Vaste lasten

Het koppel heeft zeker bespaard op de huur. Na een ‘kleine’ investering van 4000 kon het koppel de bus kopen en hem helemaal ombouwen. Het renoveren van de bus heeft ongeveer een jaar geduurd. Ze konden sinds 2018 intrekken in hun luxe camper. Ze betalen een klein bedrag per maand aan de vader van de vrouw om op het land te mogen staan. De bus is ondanks de vele aanpassingen nog steeds operationeel. De bestuurdersstoel staat er nog gewoon in maar, de bus is sinds dat het koppel is ingetrokken niet meer verplaatst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @doubledeckerhome

Zoals je dus ziet lijkt het helemaal geen verkeerde manier van leven in deze luxe camper. Toch iets te snoezig voor je? Er zijn genoeg stoere campers.

luxe camper