Grote kans dat het kopen van een (nieuwe) wagen niet over een nacht ijs gaat. Zo heeft iedereen zijn of haar wensen, maar een van de belangrijkste zaken is toch wel de levensduur van de motor. Terwijl de meeste autobezitters na 100.000 kilometer gaan kijken naar een andere wagen, kan het de moeite lonen om te kijken welke wagens tot de categorie kilometervreters behoren. In dat geval scoort de Toyota LandCruiser hoge ogen. Dat beestje heeft namelijk de meeste kans om probleemloos 322.000 af te leggen.

Toyota LandCruiser legt de meeste kilometers af

Voor de Amerikaanse website iseecars.com was het interessant om te weten welke wagens de meeste kilometers kunnen afleggen. De website voor autozoekmachines keek hiervoor naar alle wagens die op de Amerikaans wegen rijden. Opvallend genoeg deed Toyota het bijzonder goed. Met maar liefst 7 modellen in de top 15 is het Japanse merk goed vertegenwoordigd onder de Amerikaanse kilometervreters.

Sinds 1950

Dat juist de Toyota LandCruiser bovenaan is geëindigd is niet zo heel vreemd. De CEO van iseecars.com, Phong Ly, staat er in ieder geval niet van te kijken. “Dit model heeft al een lange geschiedenis achter de rug en bestaat al sinds 1950. De Toyota LandCruiser is niet alleen een  iconisch model, maar is ook nagenoeg onverwoestbaar en is ontworpen om minstens 25 jaar mee te gaan. Het geniet niet voor niets veel vertrouwen in ontwikkelingslanden waar off-road rijden de norm is.”

Niet in Europa

Het volledige overzicht van het onderzoek laat veel auto’s zien die je nooit op de Europese of Nederlandse wegen zult tegenkomen. Het zijn dan ook voornamelijk grote SUV’s en pick-ups, de types waar Amerikanen dol op zijn. Toyota staat overigens niet alleen op de eerste plaats als het gaat om de traditionele wagens, ook in de klasse van hybride wagens eindigt het Japanse merk op de eerste plaats. In de categorie sportwagens is het de Audi TT die het langst meegaat. De laatste categorie, die van de volledig elektrische wagens kent uiteraard maar een duidelijke winnaar: de Tesla Model 3.