Natuurlijk is er niks leuks of opwindends aan een ontploffende atoombom, maar blijkbaar levert het wel voldoende inspiratie op voor sommige ontwerpers. Daarmee bedoelen we dus deze lamp in de vorm van een allesvernietigende radioactieve rookpluim. In tegenstelling tot de echte bom is deze atoombomlamp niet radioactief en zorgt hij niet voor een enorme ramp. Wat hij wel doet, is voldoende licht geven zodat je op een bijzondere manier heel veel sfeer in huis kan halen.

Atoombom als inspiratiebron

atoombomlamp

De vormgeving van de lamp is identiek aan het exacte moment van de explosieve ontploffing, inclusief de typerende paddenstoel. De lamp is handgemaakt van metaal, hout, kunststof en katoen. Dat laatste is gebruikt om de stofwolk weer te geven en heeft een airbrush behandeling ondergaan. Op die manier is het een waarheidsgetrouwe replica van de echte ontploffing van een atoombom. Om het nog leuker te maken: de lamp is tevens voorzien van een Geiger-Muller stralingsbuis. Begin jij van genot ook al te stralen?

Atoombomlamp geeft levensechte explosie

atoombomlamp

Om het geheel zo echt mogelijk te laten ogen, is de atoombomlamp voorzien van een laagje ‘glow-in-the-dark’ poeder als finishing touch. Het lichtgevende ding is te koop via Etsy. Voor een lamp misschien wat aan de prijzige kant. Je moet namelijk 205 euro voor deze ‘knaller’ neertellen. Wil je er een persoonlijk tintje aan geven, bijvoorbeeld als je het cadeau wilt doen, voeg dan een met de handgeschreven boodschap toe onder het houten bord. Kortom, het is het ideale cadeau om te krijgen, maar zeker ook om te geven. Wil je het bestellen, houd dan wel rekening met een levertijd die op kan lopen tot zo’n twee maanden. Maar dan haal je ook zeker iets unieks in huis. En misschien scoor je ook punten bij de vrouwen, want eerder schreven wij al dat sfeerverlichting een belangrijk onderdeel is voor een mannenhuis.