Het is alweer het begin van de achtste maand van dit jaar. Een nogal turbulent jaar, maar gelukkig verschijnen er ook in deze maand genoeg films in de bioscoop. Of jij nu kiest voor de drive-in bioscoop van Pathé of gewoon in de old-school rode stoelen neerploft: dit zijn de bioscoopfilms in augustus.

Bioscoopfilms in augustus

Van veel films zijn de releases tijdelijk uitgesteld. Ergens begrijpelijk, want dure films kunnen anders nooit genoeg bezoekers trekken om hun kosten te dekken. Toch zijn er een aantal bioscoopfilms in augustus gepland. Bereid je voor, want bij alle drie bewijst de trailer ons al veel intrige, bedrog, moord en geweld. Dit zijn drie films die je deze maand in de bioscoop kunt verwachten.

Berlin Alexanderplatz

Eén van de bioscoopfilms in augustus is Berlin Alexanderplatz. Dit is een moderne hervertelling van een Duits boek uit 1929. De film gaat over de vluchteling Francis, die vanuit Afrika naar Berlijn reist. Oorspronkelijk heeft hij goede voornemens: hij wil op het goede pad blijven en iets van zijn leven maken. Dat mislukt echter als hij in de handen valt vand de crimineel Reinhold. Reinhold heeft zijn eigen plannen met Francis en wil dat deze voor hem gaat werken. Francis raakt verwikkeld in een tweestrijd tussen zijn gevoelens voor de mysterieuze Eva en zijn groeiende imperium als straatcrimineel.

Tenet

Als er één van de bioscoopfilms in augustus is waar we naar uitkijken, is het wel Tenet. Sterker nog, van alle films die in 2020 verschijnen staat Tenet hoog op de lijst. De film is geregisseerd door Christopher Nolan, die eerder al films als Batman en Inception voor zijn rekening nam. Net als in veel van zijn films spelen tijd, geheugen en muziek een rol. De hoofdpersoon is een geheim agent, gespeeld door John David Washington, zoon van Denzel Washington. Als geheim agent moet hij een derde wereldoorlog voorkomen die draait om het mysterieuze woord ‘Tenet’. Vanwege het omdraaien van de tijd wordt zijn missie bizar én bloedstollend.

Antebellum

Liefhebbers van het horrorgenre kunnen weer opgelucht ademhalen (of juist hun adem inhouden van spanning). De makers van Get Out en Us, twee steengoede films in het genre, komen met een nieuwe film,. In Antebellum volgen we de succesvolle schrijfster Veronica. Alles lijkt haar toe te waaien, totdat ze wordt ‘uitgekozen’. Door wie wordt niet meteen duidelijk in de trailer, maar al gauw lijkt ze in een alternatieve werkelijkheid te verkeren, waar slavernij nog aan de orde van de dag is. Qua bioscoopfilms in augustus zit het dus wel goed met de spanning.