Dit hoor je niet vaak. De taxichauffeur van Sadio Mané heeft een contract ondertekend bij Bayern München. Als taxichauffeur? Nee. In welke functie dan? Als betaald voetballer. Maak kennis met Désiré Ségbé Azankpo.

Taxichauffeur Sadio Mané krijgt contract bij Bayern München

Désiré Ségbé Azankpo heeft een contract gekregen bij het tweede elftal van de beste club van Duitsland. Dit heeft hij voornamelijk te danken aan zijn vriend Sadio Mané, die deze zomer naar Bayern München is verkast. Door de Senegalese topvoetballer mocht Azankpo stage lopen bij het tweede elftal.

Désiré Ségbé Azankpo, van taxichauffeur naar voetballer

Mané en Désiré Ségbé Azankpo zijn al sinds de jeugd vrienden van elkaar. In München zou Azankpo de taxichauffeur van Mané gaan worden, maar dit idee heeft zich anders ontwikkeld. De Duitse media vond het al apart dat Mané en Azankpo niet meer met elkaar werden gezien. Het Senegalese mediabedrijf Tággat meldde dat Azankpo bezig was met contractonderhandelingen bij Bayern München. Mané zou bij zijn eigen contractonderhandelingen hebben aangegeven dat het leuk zou zijn om Azankpo een proefperiode aan te bieden.

Dit was succesvol! Gister is het nieuws naar buiten gebracht dat Désiré Ségbé Azankpo als centrumspits is vastgelegd. Hij zal actief zijn in het tweede elftal van Bayern München. Het tweede elftal komt uit in de Regionalliga. Dit is het vierde niveau van de Duitse voetbalpiramide. De trainer van dit team is Martín Demichelis. Hij is oud-international van Argentinië.

Acteren op internationaal niveau

Désiré Ségbé Azankpo is van plan om zich via het tweede elftal van de club in de picture te spelen bij zijn land Benin. In totaal speelde hij al vijftien interlands. In het verleden speelde hij voor onder meer FC Metz, Oldham Athletic en Dinamo Boekarest. Dit zijn absoluut geen slechte namen. Hij kan dus aardig voetballen en pikt vaak een doelpuntje mee.

Nederlands getint Bayern München

De twee Afrikaanse voetballers komen terecht in een Nederlands getint Bayern München. Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch spelen vanaf dit seizoen in Zuid-Duitsland. Ook oud-Ajax speler en international van Marokko Noussair Mazraoui is actief in Beieren vanaf deze transferperiode. Wij zijn erg benieuwd naar de verrichtingen van deze spelers en hopen dat zij vele succes mogen boeken. Ook zijn we benieuwd of Azankpo zelfs wat minuten in de hoofdmacht mag gaan maken, dat zou mooi zijn!