Other

De juiste deo: hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe deodorant

deodorant voor mannen

Na een intensieve work-out of een middag in de stralende zon maken we allemaal gebruik van deodorant. Het zorgt ervoor dat we minder naar zweet stinken en geeft ons bovendien wat verfrissing en verkoeling. Maar naar welke ingrediënten moet je kijken als je op zoek gaat naar de juiste deodorant voor mannen?

Deodorant voor mannen

Er zijn genoeg work-outs te verzinnen waarna je behoorlijk aan het zweten bent. Denk bijvoorbeeld aan de biceps work-out waarmee jouw armen al gauw kanonnen worden. Een flinke dosis deo kan ervoor zorgen dat jij tijdens of na fysieke inspanning weer fris ruikt. Tegelijkertijd vind je in een deodorant voor mannen vaak ingrediënten waarvan je huid bijvoorbeeld rood of geïrriteerd wordt. Let daarom op de volgende vijf potentiële ingrediënten.

Aluminium

Het is niet vreemd dat er aluminium in deodorant voor mannen zit. Zogeheten aluminiumzouten zorgen er namelijk voor dat er vocht wordt geabsorbeerd. Hierdoor zul je minder snel natte plekken krijgen in je T-shirt of overhemd. Logisch dus dat dit in deo is verwerkt, maar tegelijkertijd kan het ook zorgen voor geïrriteerde oksels.

Alcohol

Alcohol zit behalve in deodorant voor mannen in veel andere cosmetische producten. Logisch, want alcohol zorgt ervoor dat bacteriën worden tegengegaan. Vooral wanneer jij een droge huid hebt die gevoelig is voor vreemde stoffen, kan een verkeerde vorm van alcohol in je deo zorgen voor meer irritatie.

Baking soda / bakpoeder

Bakpoeder onder je oksels? Ja zeker, dit komt vooral veel voor bij natuurlijke deo’s. Het kan echter voorkomen dat baking soda zorgt voor jeuk of geïrriteerde plekjes. Probeer in de gaten te houden of dit bij jou ook voorkomt en eventueel een alternatief te zoeken. Heb jij er geen last van, dan zijn deo’s met baking soda een goede, natuurlijke keuze.

Parabenen

Deze stoffen vind je in veel cosmetische producten, zoals shampoo en zeep. Parabenen zorgen ervoor dat de houdbaarheidsdatum van deze producten wordt verlengd. Ook al denken veel mensen dat ze gevaarlijk zijn voor je gezondheid, toch is dit niet waar. Toch kun je bij twijfel op zoek gaan naar een deodorant voor mannen die minder parabenen bevat.

Parfum

Het is logisch dat deodorant voor mannen lekker, mannelijk en verfrissend moet ruiken. Je probeert immers die zweetlucht weg te krijgen. Het kan echter zijn dat de chemische parfum die aan je deobus wordt toegevoegd, niet goed is voor jouw huid.