Cars & Bikes

Deze nieuwe supercar kan niet op goedkeuring rekenen van RDW: te extreem

Het autobedrijf De Tomaso introduceert een nieuwe supercar: De Tomaso P900. En supercar is geen understatement, de bolide kan namelijk niet op goedkeuring van de RDW rekenen.

De Tomaso presenteert nieuw model

De Tomaso Automobili is bezig met het vinden van kopers voor nieuwe P72 model. Toch heeft het automerk ondertussen alweer een nieuwe supercar aangekondigd, namelijk De Tomaso P900. Een hypercar die eruit ziet als een evolutie van de P72. Alleen van het P900 model zullen er maar achttien stuks worden geproduceerd. En dat heeft een reden…

View post on Instagram
 

De Tomaso P900

De Tomaso ging in 2012 voor de tweede keer failliet. Door het P72 model dat in 2019 werd geïntroduceerd werd er nieuw leven in het bedrijf geblazen. Een ontwerp geïnspireerd op de Le Mans-voertuigen uit de jaren ’60. Nu probeert het bedrijf dat succes dus voort te zetten met het nieuwe model.

De Tomaso P900 heeft een stevige achtervleugel. De ronde LED-achterlichten in turbinestijl worden gecombineerd met een set met goud afgewerkte ronde uitlaatpijpen. De bolide beschikt over een V12 motor die meer dan 12.000 toeren per minuut mag draaien. Het bedrijf beweert dat de motor de lichtste en kleinste tot nu toe is, met een gewicht van 220 kilogram. De naam van het rijtuig staat in verband met zowel het vermogen als het gewicht. De specificaties van beiden worden namelijk opgeschreven met het getal 900. Het interieur van De Tomaso P900 is helaas nog niet bekend, net als de leuke details van bijvoorbeeld 0 tot 100 kilometer per uur.

View post on Instagram
 

 

De Tomaso P900 kan geen goedkeuring van de RDW verwachten

Het P72 model wordt ook wel het straatmodel genoemd, deze bolides zijn gewoon te koop voor de openbare weg. De Tomaso P900 is een heel ander verhaal, het Italiaanse bedrijf heeft dit model ontwikkeld met de focus op circuits. Het is dus zeker niet te verwachten dat de RDW de wagen toestemming gaat geven voor de Nederlandse wegen. Maar dit is niet de enige reden waarom er maar achttien exemplaren geproduceerd worden, het prijskaartje van het ”speeltje” bedraagt namelijk ook nog eens drie miljoen euro. En het kan nog gekker, het autobedrijf heeft ook nog eens een De Tomaso Competizione pakket samengesteld voor de supercar, waarin onder andere transport, onderhoud en opslag is inbegrepen.

De originele De Tomaso P900 zal in 2024 op de markt verschijnen. Maar het bedrijf heeft voor nu een versie van de P900 met een V10 motor leverbaar gesteld voor de ongeduldige ‘welvarende’. De bolide zal dan wat minder vermogen hebben, het geluid zal ongetwijfeld nog steeds goed klinken.

Meer lezen over dit automerk? Lees hier alles over de 1969 Tomaso Mangusta.