Het is zo ver: de wereldpremière van de Porsche Taycan. Porsche’s eerste volledig elektrische sportwagen. De Duitse autofabrikant lijkt trots te zijn op wat er op ons staat te wachten: ze organiseerden een première waarvoor kosten nog moeite zijn gespaard. De Porsche Taycan wordt tijdens de grote lancering op maar liefst drie continenten tegelijkertijd gepresenteerd. Onder het motto ‘Soul, electrified’ zal deze wagen vanmiddag om 15:00 aan de wereld worden getoond. En het mooiste van alles? Het is allemaal live te volgen.

Wereldwijd

Niets is aan het toeval overgelaten. Zo zijn de drie locaties waar de Porsche Taycan gelanceerd wordt uiterst zorgvuldig gekozen. Ze staan symbool voor drie verschillende vormen van duurzame energie. Ook bevinden ze zich alle drie in de belangrijkste afzetmarkten van de nieuwe elektrische sportwagen. De eerste locatie is de Niagara Falls, Amerika. Deze gigantische waterval staat voor waterkracht. Een flink stuk verderop, op het Chinese eiland Puingtan, vertegenwoordigt een windpark de windenergie. Iets dichter bij huis is de laatste locatie: Berlijn. Een zonnepark zal symbool staan voor, je raadt het al, zonne-energie.

sergey-pesterev-wZLsZ9DRLSI-unsplash sweet-ice-cream-photography-M2SlnjzLLvw-unsplash american-public-power-association-XGAZzyLzn18-unsplash

Porsche Taycan Première

Dat Porsche in staat is te verrassen met gruwelijke nieuwe modellen is de afgelopen jaren wel gebleken. De grootse aanpak van de lancering van deze nieuwe Porsche Taycan  doet vermoeden dat het ook hier weer om een heel bijzondere wagen gaat. Wil je dit spektakel met eigen ogen zien? Dat kan! Porsche zendt de livestream uit in vijf talen. Het wereldwijde evenement duurt ongeveer een half uur en zal van commentaar worden voorzien door niemand minder dan voormalig Formule-1 coureur Mark Webber. Hoe de middag er precies uit ziet is nog een verrassing. Dat het een wereldwijd spektakel gaat worden staat vast.

Check hier vast wat beelden om in de sfeer te komen.