Voor de Call of Duty spelers, de FIFA fanatiekelingen en alle anderen met een liefde voor de tofste games, we hebben goed nieuws. Datgene waar we al tijden op wachten komt er echt aan: de Playstation 5. Vorige week kwam Sony (eindelijk) met iets meer details over wat we precies kunnen verwachten van de gameconsole en de bijbehorende controller. Vandaag hebben we nog veel leuker nieuws te melden. Jij kunt de Playstation 5 nu al bestellen en één van de eersten zijn die hem in zijn bezit heeft.

Playstation 5

Game Mania neemt het voortouw. Ze verzamelen nu al pre-orders voor de nieuwe Playstation. Voor 50 euro scoor jij een plekje op de wachtlijst. Wanneer de nieuwe console het land betreedt ben jij één van de eerste die hem in ontvangt kan nemen. Bij een nieuwe gameconsole hoort een nieuwe controller en dat is dan ook waar veel aandacht naar toe gaat. De controller van de Playstation 5 heeft volgens Sony officieel nog geen naam (die zal in februari 2020 bekend gemaakt worden), maar wat we wel weten is dat hij is voorzien van haptische feedback. Ofwel: schokken en trillingen die nog beter inspelen op de spelbeleving dan de vorige edities al deden. Ook weten we dat de 5 Ray Tracing zal ondersteunen: de realistische weergave van licht en de weerkaatsing ervan op verschillende objecten. Hierdoor worden spellen in één klap een stuk realistischer. Dankzij de SSD opslag zullen games een stuk sneller te laden zijn.

Playstation 5

Kosten

Als we Sony mogen geloven brengt de Playstation 5 veel toffe nieuwe features met zich mee. De prijs is naar verwachting 500 dollar, wat uitkomt op ongeveer 450 euro. Een prijs die we wel aan zagen komen. De Exacte releasedatum is nog niet bekend, maar met deze wachtlijstpositie weet jij in ieder geval zeker dat jij als één van de eersten de Playstation 5 lampjes kan laten branden. Kijk deze video voor een samenvatting van wat er allemaal al officieel is vrijgegeven over de nieuwe Playstation.