Ga je op vakantie, dan kun je er natuurlijk genoegen mee nemen om drie weken in een Aziatisch land te verblijven. Kun je lekker je dagen slijten op het strand, af en toe wat oude tempels bezoeken en dat een wereldreis noemen. Je kunt ook je bankrekening gaan plunderen en de nieuwe Unicat MD56c aanschaffen. Daarmee houd je het zelfs op de meest onbegaanbare plekken ruim 2 weken uit. Klein probleem: het speeltje gaat je en kleine anderhalf miljoen euro kosten.

Topklasse camper van Unicat: 1.5 miljoen dollar

Unicat heeft het ondenkbare gepresteerd door een prijskaartje van maar liefst anderhalf miljoen dollar aan hun nieuwe creatie te hangen. Inderdaad een fors bedrag, maar daar krijg je dan ook veel voor terug. Zo heeft de MD56c meer weg van een volwaardig huis op zes wielen, dan van een wagen. De in Duitsland gevestigde autofabrikant Unicat is gespecialiseerd in bijzondere constructies. Hun wagens zie je wellicht niet zo snel bij je lokale autodealer, maar dat wil niet zeggen dat ze niet indrukwekkend zijn. Vaak maken de Duitsers voertuigen voor professioneel gebruik zoals tourbussen of voertuigen voor rampenbestrijding. Overlanders zoals de MD56c horen daar dus ook bij. Het goede nieuws: de MD56c kan zonder problemen twee weken lang overleven in de wildernis.

camper

Offroad camper

De basis van de MD56c is een MAN TGS 26.540 vrachtwagenchassis met  offroad-capaciteiten. Qua uiterlijk heeft het dan ook meer weg van een verkenningsvoertuig dan van een veredelde camper. We hoeven het dus niet te vermelden dat het gevaarte is voorzien van een degelijke vierwielaandrijving. Ook de imperiaal is vrij basic bij dit soort voertuigen, de kans is namelijk klein dat je het gaat gebruiken voor het woon-werkverkeer. Wat wel handig en bijzonder is, is het laadplatform en de bliksemafleider. Het laadplatform is groot genoeg om er een quad op te zetten en dan nog hou je ruimte over. Handig voor het geval je de motoren ook mee wilt nemen op avontuur.

Meer dan complete inrichting

Aan de binnenzijde is de MD56c al net zo indrukwekkend. De overlander heeft drie slaapplaatsen, een keuken met vaatwasser, een badkamer en veel opbergruimte. In tegenstelling tot de meeste campers hoef je geen zorgen te hebben over de brandstoftank. De Unicat MD56c heeft namelijk een tankinhoud van bijna 1000 liter. Om precies te zijn: 999.34871liter. Even volgooien is er dus niet bij, het gaat je in dat geval namelijk zo’n kleine 1100 euro kosten. Voor het onfortuinlijke geval dat je het toch niet gaat redden met je volle dieseltank, de wagen is ook voorzien van een alternatieve energiebron. Een grote batterij in combinatie met zonnepanelen, omvormer en dynamo zorgen ervoor dat je feitelijk nooit zonder power komt te zitten.

camper

Zee aan ruimte

Voor de nachtelijke ritten is de wagen voorzien van de nodige LED-verlichting en mocht je het padje echt kwijt zijn, dan kun je altijd nog vertrouwen op het volwaardige GPS-systeem. Extra camera’s zorgen ervoor dat je vanuit de cabine altijd kan zien wat er aan de achterzijde gebeurt. Die cabine is overigens aangenaam ingericht. Zo is zowel de bestuurdersstoel als die van de bijrijder verwarmd en is er een prima airco aanwezig om het aangenaam koel te houden. Mocht dat nog niet bijzonder genoeg zijn, check dan even de afmetingen: aan de buitenzijde is het gevaarte 5.60 x 2.48 x 2.10 meter. De binnenkant is iets kleiner, maar nog steeds lekker ruim: 5.48 x 2.35 x 1.95 meter. Ben je langer dan 1.95 meter dan heb je dus even een probleem.

camper

Ingebouwde bescherming tegen tropische ziekten

De leefruimte van de Unicat overlander is slim ingericht. Dat heeft niet zo zeer te maken met de mate van luxe, maar wel met het oog op sommige bestemmingen. Zo zijn de muren voorzien van schuimisolatiepanelen zodat het aangenaam warm blijft in koele gebieden en juist lekker koel blijft in tropische gebieden. De leefruimte is toegankelijk via een 2,36-inch dikke toegangsdeur van glasvezel met een elektrisch klamboe. Dat laatste is geen luxe, mocht je van plan zijn om richting Afrika te reizen, je bent dan optimaal beschermd tegen vreselijke ziektes als malaria. De MD56c wordt standaard geleverd met een airconditioning en de verwarmingspanelen zorgen voor een aangename temperatuur in de koude regio’s. De ramen van de wagen zorgen voor een natuurlijke lichtinval en zijn geïsoleerd, krasbestendig en inbraakwerend. Kortom, voor anderhalf miljoen dollar heb je niks te klagen tijdens je vakantie.