Sports

Kleinste bodybuilder ter wereld heeft indrukwekkende fysiek

kleinste bodybuilder ter wereld

Toen Pratik Vitthal Mohite werd geboren, waren zijn handen en voeten heel erg klein en niet volgroeid. De doctoren vertelden zijn ouders dat hij waarschijnlijk nooit kon lopen of goed kon bewegen. Hij zou altijd hulp of ondersteuning nodig hebben. Maar als volwassen man laat hij zien dat niets onmogelijk is. Met een lengte van 1,03 meter heeft hij een plekje als kleinste bodybuilder ter wereld in het Guinness Book of World Records weten te bemachtigen.

De kleinste bodybuilder ter wereld

Mohite, geboren en getogen in India, kreeg voor het eerst interesse in fitnessen tijdens zijn tienerjaren. Destijds was hij onder de indruk van zijn oom die zo nu en dan naar de sportschool ging. Om zelf ook wat beter voor de dag te komen, besloot hij om regelmatig met zijn oom mee te gaan. Ondanks alle kritiek van familie en kennissen en de rare blikken in de sportschool bleef hij stug doorgaan. Hij ontwikkelde zelfs een dagelijkse routine: Iedere ochtend een workout van dertig minuten en iedere avond nog eens twee uur aan de bak.

View post on Instagram
 

“Toen ik begon met sporten, waren er veel vrienden en inwoners van het dorp die me afkeurden en zeiden ‘je zult het niet redden’. Maar ik heb mezelf een uitdaging gegeven en mezelf aan de wereld laten zien. Ik bleef sporten en mezelf motiveren om ooit een wereldrecord bodybuilding te behalen.” Aldus Pratik Vitthal Mohite, de kleinste bodybuilder ter wereld.

Een inspiratiebron voor gelijkgestemden

Sindsdien heeft Mohite aan meer dan veertig wedstrijden meegedaan, zowel op regionaal, provinciaal en landelijk niveau. Volgens hem zijn zijn tegenstanders regelmatig ‘geschokt’ als ze de kleine man voor de dag zien komen. Maar de kleinste bodybuilder te wereld is zelf onverschrokken en hoopt met zijn verhaal anderen te inspireren die tegen dezelfde problemen aanlopen.

“Hoewel onze lengte klein is, zouden onze dromen groot moeten zijn”, zegt hij. “Er is niets ‘onmogelijk’ in de wereld. Als we hard werken met toewijding kunnen we ‘onmogelijk’ veranderen in ‘mogelijk’.”

Watch on YouTube