Een verandering naar een gezonde levensstijl is vaak een moeilijke opgave. Lekkere dingen moet je laten staan, van andere zaken mag je weer niet teveel en wat je eigenlijk nooit lustte, wordt nu juist geadviseerd. Althans dat wordt beweerd. De realiteit is dat het juist meevalt, bovendien zorgt de verandering voor meer levenslust en ga je jezelf na afloop afvragen waarom je het nooit eerder hebt gedaan. Het grote geheim zit vaak in de vele voordelen van een gezond eet-, leef- en drinkpatroon. Dit zijn de gezondheidstrends van 2020.

Gezondheidstrends van 2020

Net als in mode, interieur en muziek doorloopt ook de zorg voor je eigen gezondheid verschillende trends. Dit zijn de gezondheidstrends van 2020 op een rij. Doe er je voordeel mee.

1. Het drinken van alcoholvrije dranken

In 2020 is er eigenlijk weinig veranderd als het gaat om de consumptie van alcoholhoudende drank. We drinken nog altijd graag met vrienden, bovendien wil je natuurlijk niet de enige zijn die alcoholvrij door het leven gaat. Het goede nieuws is dat zoiets ook niet hoeft. Het gaat namelijk om het vinden van het juiste evenwicht en je daarbij goed voelen. Om dat doel te bereiken zijn er tal van alternatieven voor de traditionele drankjes die stuk voor stuk supergezond zijn. De volgende alternatieven zijn niet alleen dorstlessend, maar hebben ook een aangenaam laag alcoholpercentage:

 • Wijnen met een laag alcoholpercentage
 • Seltzer
 • Kombucha
 • Alcoholvrij bier

Het voordeel is dat de markt ons meehelpt in het goede voornemen vaker voor een alcoholvrije consumptie te kiezen. Neem alleen al de hoeveelheid verschillende soorten alcoholvrij (speciaal)bier! Niks saais aan.

gezondheidstrends van 2002

2. Het gebruik van CBD-supplementen

We gaan je niet vertellen dat je direct naar de dichtstbijzijnde coffeeshop moeten rennen voor joint of een zakje wiet. Het gaat namelijk om een belangrijk bestandsdeel van marihuana: CBD. Dit stofje zorgt er niet voor dat je high of stoned wordt, maar vermindert stress en werkt pijnverlichtend. Nog een leuk voordeel: het kan mensen helpen met het voorkomen van angsten in sociale settings. CBD kun je tot je nemen in verschillende vormen. Zo is er de gewone massageolie met CBD, maar ook shampoo en gezichtscrème is te koop. Daarnaast zijn er druppels en tabletten met de werkende stof te verkrijgen. De populariteit van het middel maakt dat hij met recht behoort tot de gezondheidstrends van 2020.

3. Sporten in de buitenlucht

Sporten is gezond, maar je motivatie wordt dit jaar wel extra op de proef gesteld. Dat is overigens geen excuus om lichamelijke activiteiten te minimaliseren. Met een beetje goede wil kun je er gewoon op uittrekken en in de buitenlucht verschillende sporten bedrijven om zo toch voldoende beweging te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende sporten:

 • Hardlopen
 • Bootcamps
 • Fietsen
 • Skiën
 • Kajakken
 • Roeien
 • Zwemmen
 • Mountainbiken

gezondheidstrends 2020

4. Heb gebruik van massageguns

Als fitness een van je goede voornemens is om wat gezonder te leven, dan heb je een goede keuze gemaakt. Volhouden dus, maar de verandering gaat zeker niet zonder slag of stoot. Spierpijn is zonder meer een logisch gevolg van je keuze. Waarschijnlijk zul je zelfs spierpijn krijgen op plekken waarvan je het bestaan nog niet kende. De oplossing: massage therapie. Bij deze therapievorm ga je aan de slag met zogeheten massageguns. Hierbij wordt op de bewuste plek druk uitgeoefend in plaats van gemasseerd. Dit vermindert de spanning op de spieren waardoor de pijn sneller verdwijnt. Dit is één van de nieuwste gezondheidstrends van 2020.

5. Huidverzorging voor de moderne man

Anno 2020 zijn huidverzorgingsproducten niet langer het domein van de vrouw. Sterker nog, de laatste jaren is er een hele markt ontstaan voor de man. Drie kernpunten zijn hierbij belangrijk:

 • Helderheid
 • Anti-ageing
 • Hydratatie

Daarnaast zijn er tal van producten die jouw huis helpen bij het groeien van een indrukwekkende baard, of een goede haardos.