Entertainment

Dit is de ex-vriendin van koning Willem-Alexander

de ex van willem alexander

Als je dacht dat koningin Máxima de enige vlam van onze koning was, heb je het mis. Voor hij zijn huidige vrouw ontmoette heeft hij namelijk al een paar eerdere relaties gehad. De nu 47-jarige Emily Bremers is de ex van koning Willem-Alexander. Uiteindelijk is zij niet onze koningin geworden, maar zien we Máxima naast onze Willy staan.

De ex-vriendin van koning Willem-Alexander

Nog lang voordat hij koning was, had Willem-Alexander dus een vriendin. Dit was uiteraard nog voordat hij Máxima ontmoette, dus we spreken over een lange tijd geleden. Toch zal Emily Bremers het vast wel een keer gedacht worden: zal ik dan koningin van Nederland worden?

Willem-Alexander en Emily Bremers ontmoetten elkaar aan de universiteit van Leiden en kregen in 1994 een relatie. Dit was eerst geheim en het was ook niet de bedoeling dat mensen dat wisten, maar het werd op een vervelende manier bekend. Ze waren namelijk betrokken bij een verkeersongeluk onderweg naar hun skivakantie. Dat trok veel bekijks en zodoende is hun relatie uitgelekt.

Emily was bijna koningin, maar toch niet

Het leek er even op alsof de ex van koning Willem-Alexander de nieuwe koningin zou worden. Als het aan de toenmalige koningin Beatrix had gelegen was dat wel gebeurd. Die liet toentertijd weten dat ze haar wel een geschikte huwelijkskandidaat voor Willem-Alexander vond. Nadat ze in 1998 aanwezig was bij de zestigste verjaardag van Beatrix, was het wachten op een aanzoek van de kroonprins. Dat gebeurde niet en het ging zelfs uit, en Emily trouwde met Roderick van der Wijck in 2002. Dat is één van de beste vrienden van de koning en hij was dan ook op hun bruiloft aanwezig. Nadat ze samen twee kinderen hadden gekregen bleken ze niet eeuwig voor elkaar bestemd en gingen ze uit elkaar.

View post on Twitter

Ondertussen had onze huidige koning al Máxima ontmoet en was de nieuwe aanstaande koningin bekend. Het koppel trouwde en niet Emily, maar Máxima zou de troon van Beatrix overnemen. Nu kunnen zij samen in het luxe jacht van de koning de zeven zeeën trotseren.