Elektrisch rijden is de toekomst, dat is een ding dat zeker is. Ook auto’s uit het luxere segment moeten daarin mee gaan. Daarom komt er binnenkort een Bentley EV uit: een volledig elektrische SUV.

Bentley EV

De nieuwe elektrische Bentley EV zal op een Audi-platform komen te staan. Dat is niks nieuws, want dit doen zij al jaren. Kijk bijvoorbeeld naar de Bentley Continental GT. Dat is eigenlijk gewoon een Porsche Panamera. Dit platform, dat bij Audi vandaan komt, krijgt de naam Artemis. Dat betekent echter niet dat je ook daadwerkelijk in een Audi zult rijden. Artemis moet namelijk een project worden waar luxe elektrische auto’s worden gemaakt, dus misschien zien we Rolls Royce binnenkort ook wel voorbijkomen.

Bentley EV

Voor de plannen van de Bentley EV zullen Bentley en Audi een stuk nauwer gaan samenwerken. De auto gaat een SUV worden, een volledig elektrische SUV welteverstaan. Dit is namelijk een van de meest populaire auto’s en uiteindelijk gaat het natuurlijk om de winst. Ondanks dat Bentley dus gaat samenwerken met Porsche en Audi betekent het niet gelijk dat het een goedkope auto gaat worden. Bentley blijft natuurlijk een merk uit het luxere segment.

Wat gaat project Artemis inhouden?

Het is én blijft een Bentley. Dat zal betekenen dat het hele luxe auto’s zullen worden die goede performance leveren voor een pittige prijs. Dan zal je wel denken dat er eigenlijk niks zal veranderen. Dat is grotendeels ook het geval. Alleen de motoren van deze dikke bolide moeten elektrisch worden. Adrian Hallmark, baas van Bentley, laat in ieder geval wel weten dat ze voor de Bentley EV (en alle andere elektrische auto’s) het gewicht naar beneden proberen te halen. Wij kijken in ieder geval uit naar deze auto, maar tot nu toe is informatie over dit prestigieuze project schaars. Er is één ding wat zeker is: de Bentley EV zal in 2025 uitkomen.