BMW kennen we vooral van de vele luxueuze, doch retesnelle automobielen die het merk te pas en te onpas lanceert. Dit is iets waar we als liefhebbers van scheurmonsters maar al te blij van worden. Maar het hart van een ware snelheidsduivel gaat ook harder kloppen bij het aanzicht van een tweewieler met een overschot aan paardenkracht. Om die reden zijn we blij dat BMW ook motors maakt. Zie hier hun nieuwste creatie, de BMW S 1000 RR:

BMW S 1000 RR Gewoonvoorhem 2019 BMW S 1000 RR 4 BMW S 1000 RR Gewoonvoorhem

De BMW S 1000 RR is eindelijk op het circuit getest

Misschien dat je een déjà vu gevoel kreeg bij het zien van de bovenstaande foto’s. Dit komt doordat we al eens eerder hebben geschreven over de nieuwe motor van BMW. We waren toen al zeer onder de indruk van de BMW S 1000 RR. Er waren toen echter nog geen rijtesten gedaan, daar kwam enkele dagen terug verandering in. Wat blijkt? De motor is on the road even capabel als je zou verwachten als je de specificaties opleest.

Menig journalist is onder de indruk van BMW’s nieuwste creatie. Onder andere de mannen van Testmotor en Promotor zijn erg tevreden met het ding.

Schakelen gaat makkelijk en precies, ondanks dat de up/down quickshifter soms een eigen wil lijkt te hebben, de remmen voelen goed aan en insturen gaat makkelijk en scherp.

Aldus de mannen van Testmotor. Alles schijnt dus soepel en goed te werken, op de shifter na dan. Wij vergeven de mensen van BMW sowieso, want wij zouden nog steeds onze ziel verkopen voor zo’n BMW S 1000 RR.

BMW S 1000 RR Gewoonvoorhem