We weten allemaal wat voor bizarre bedragen er omgaan in de voetbalwereld. Het aantal stinkend rijke spelers is dan ook niet te tellen. Maar, hoe scoren de Nederlandse spelers in dit luxe wereldje? Wij zetten de rijkste Nederlandse voetballers op een rijtje.

De Rijkste Nederlandse voetballers in 2021

Voetbal draait om geld, heel veel geld. Nederlandse profvoetballers tekenen enorme contracten bij clubs in het buitenland. Zo is Matthijs de Ligt, na Cristiano Ronaldo, de best verdienende speler in de Serie A en heeft Donny van de Beek ook een ongekend salaris. Het zijn nu niet de namen die je meteen zou verwachten, maar vooral pareltjes van een aantal jaar geleden stelen de show in de lijst met rijkste Nederlandse voetballers op dit moment. Eén ster van het WK in 2010 vult nu zijn zakken in de zandbak van Qatar en voegt zich ook in de lijst.

5. Georginio Wijnaldum – €30 miljoen

De Nederlandse ster staat wekelijks op het veld in Liverpool. Hij verdient een dikke €5.387.044,- per jaar bij de huidige Engelse landskampioen. Zijn contract loopt aan het eind van het seizoen af en het is nog maar de vraag of hij volgend seizoen nog in het rood speelt. Naar verluid wil het Barcelona van Ronald Koeman de middenvelder graag transfervrij overnemen. Daar zullen ze hem dan wel een flink salaris voor moeten bieden. Maar goed, FC Barcelona is de meest waardevolle club ter wereld, dus dat moet geen probleem zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gini Wijnaldum (@gwijnaldum)

4. Klaas-Jan Huntelaar – €31 miljoen

Tegenwoordig probeert hij zijn oude liefde Schalke 04 in de Bundesliga te houden voor een mager salaris. Maar in zijn gouden jaren sprokkelde Klaas-Jan heel wat geld bij elkaar. Zoveel zelfs, dat hij nog steeds in het lijstje met rijkste Nederlandse voetballers staat. De kans is groot dat hij na dit seizoen stopt met voetballen, maar wat hebben we toch van deze man genoten.

3. Nigel de Jong – €33 miljoen

De man van de ‘karate-kick’ in de finale van het WK in 2010 heeft in zijn carrière bakken met geld verdiend. Bij clubs als Manchester City, AC Milan en Galatasaray verdiende hij een hele dikke boterham. Kennelijk was dat nog niet genoeg. Hij brengt de laatste dagen van zijn carrière namelijk door in Qatar, waar hij onlangs nog een transfer maakte van Al-Ahli naar Al-Shahania SC. Allebei geen echte topclubs, maar zijn jaarsalaris loopt daar in de miljoenen, en daar zeg je vast geen ‘nee’ tegen. Mede door deze financiële injectie behoort hij tot de rijkste Nederlandse voetballers van 2021.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nigel de Jong (@nigeldejong)

2. Virgil van Dijk – €37 miljoen

De beste Nederlandse speler van dit moment staat met een vermogen van 37 miljoen euro op plek 2 in de lijst met rijkste Nederlandse voetballers van 2021. Met een jaarsalaris van omgerekend 9,8 miljoen euro is hij binnenkort de bestbetaalde Liverpool-speler ooit. Virgil van Dijk kampt al maanden met een ernstige blessure. De afgelopen tijd deelt hij veel filmpjes van zijn revalidatie en hopelijk is de verdediger nog op tijd fit voor het EK van aankomende zomer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

1. Arjen Robben – €64 miljoen

De man van glas steekt er met kop en schouders bovenuit. Bij topclubs als Chelsea, Real Madrid en Bayern München verdiende hij een godsvermogen. Na een korte tussenperiode ging hij weer aan de slag bij ‘zijn’ club FC Groningen. Na een lange revalidatie stond hij afgelopen week weer voor het eerst op het veld. Wij zijn blij dat we nog even kunnen genieten van één van de beste Nederlandse voetballers aller tijden. Het is dus ook geen verrassing dat deze man op nummer 1 staat in de lijst met rijkste Nederlandse voetballers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arjen Robben (@arjenrobben)