Ook de fitnessbranche kent zo zijn ontwikkelingen. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends die razend populair worden, dat is ook in 2021 het geval. Hier beschrijven we 5 fitnesstrends van 2021.

Fitnesstrends van 2021

Full-body-workout, CrossFit, Calisthenics en thuis trainen zijn allemaal fitnesstrends van de afgelopen jaren. Wij kunnen een kleine voorspelling doen voor wat er in 2021 een echte sporttrend wordt. De bevindingen vind je hieronder. Wil je echt meegaan met de tijd? Dan moet je wat onderstaande trends gaan proberen, succes!

1. Mind & Body Training

De sportende mens hecht steeds meer waarde aan een goede mentale en spirituele gezondheid. Wanneer je een drukke dag hebt of veel stress ervaart is het goed dat jij je lichaam en geest de juiste aandacht en rust gunt. Mind & Body Training biedt je die benodigdheden aan. Hiermee train je niet alleen om gespierder te worden, maar ook om jezelf fitter, gezonder en beter te voelen.

fitnesstrends 2021

2. High Intensity Interval Training (HIIT)

Eén van dé grote fitnesstrends van de afgelopen jaren blijft ook stappen maken in 2021. Intervaltrainingen worden steeds populairder. Hiermee train je namelijk je conditie extra goed. HIIT is ook heel makkelijk zelf thuis uit te voeren. Een goede stap om te beginnen is door af en toe een bepaalde afstand te versnellen tijdens het hardlopen.

3. Functional Fitness Training

Functional Fitness Training is niets anders dan trainen op een functionele manier te gaan fitnessen. Hiermee wordt bedoeld dat je met zo min mogelijk attributen jezelf tot het uiterste pusht. Je eigen lichaam is belangrijk bij deze fitnesstrend van 2021.

4. Buiten sporten

We zitten met z’n alle al genoeg binnen. Daarom is de fitnesstrend van 2021 buiten sporten. Nu draait het niet per se om het sporten, maar om het buiten komen. Lekker met je vriend of vriendin in de buitenlucht zijn. Hardlopen, calisthenics of een work-out, het is allemaal geen punt.

Fitnesstrends 2021

5. Virtuele fitness

Wat doen we als we niet naar de sportschool kunnen? Juist, je haalt de sportschool naar huis. Dit kun je goed doen door virtuele lessen te volgen. Vanuit je favoriete sportschool geeft de instructeur gemakkelijke fitnessoefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Dit is één van de belangrijkste fitnesstrends van 2021.