Cars & Bikes

Deze Daymak Spiritus is de snelste driewieler ooit

Daymak Spiritus

De kans is groot dat je bij een driewieler niet direct denkt aan een waanzinnig snel voertuig waar je iedereen jaloers mee kunt maken. Toch is dat hetgeen een Canadees bedrijf doet. Daymak gaat namelijk naar eigen zeggen de snelste driewieler ter wereld produceren. Maak kennis met de Daymak Spiritus.

Daymak Spiritus, een ‘afgebroken’ Tesla

Nu hebben we aardig wat voertuigen gezien die megasnel zijn, maar deze Daymak Spiritus levert een prestatie van formaat. Het voertuig is in staat moeten zijn om in 1.8 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Dat is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Nog leuker: de ‘Spiritus’ zoals het apparaat heet, lijkt op een afgebroken Tesla en zou een topsnelheid van 209 km/u kunnen halen.

View post on Instagram
 

2 modellen op de markt

Op de veeleisende consument alvast tegemoet te komen er twee versies van de Daymak Spiritus op de markt. Zo komt er een  ‘Ultimate model’ en een ‘Deluxe model’. Echt goedkoop is dat laatste model niet, de verwachting is dat je zo’n 125.000 dollar mag aftikken. Is dat net even iets teveel van het goede, kies dan voor het instapmodel. Het Deluxe model gaat namelijk een vanafprijs krijgen van 16.000 dollar. Voor die prijs hoef je overigens niet te rekenen op wereldschokkende prestaties. Zo zal je genoegen moeten nemen met een topsnelheid van slechts 137 km/u en accelereer je in 6.9 seconden een stuk langzamer van 0 naar 100 km/u.

Volledig elektrsich

Wat natuurlijk wel leuk aan de Daymak Spiritus is, is de techniek in de wagen. Het is namelijk volledig elektrisch. Je rijd dus niet alleen is de snelste driewieler, maar ook in de snelste elektrische wagen. Die andere snelle wagen op batterijen, de Tesla Roadster, heeft namelijk 2.1 seconden nodig om de grens van 100 km/u te passeren.

Watch on YouTube

Beeld: Daymak.