Het is maar de vraag of het een prestatie is om trots op te zijn: het vaakst worden vermoord in een film. Die dubieuze titel staat op de naam van Danny Trejo. Hij werd maar liefst 65 keer vermoord in zijn gehele filmcarrière.

Danny Trejo’s ongelukkige filmrollen

Grote kans dat jij wel eens hebt gehoord van spierbundel Danny Trejo. Inmiddels al 75 jaar oud, heeft Trejo een groot repertoire aan films en series opgebouwd waarin hij speelde. Denk aan klassiekers als From Dusk Till Dawn en Machete, maar ook series als The X-Files, Breaking Bad en Sons of Anarchy. Een indrukwekkend CV dus, zou je denken. Wat het alleen een stuk minder maakt is dat Danny Trejo in zijn filmcarrière maar liefst 65 keer is vermoord in een film. Met 250 rollen op zijn naam is dat meer dan een kwart van alles waar hij een rol in had.

Onderzoek naar sterfgevallen in films

De resultaten zijn te vinden in een onderzoek van Buzz Bingo. Zij keken naar de acteurs en actrices die het vaakst de dood vonden in hun rollen én de dodelijkste jaren in film. Danny Trejo wordt op de voet gevolgd door Christopher Lee en Lance Henriksen. Een reden voor hun hoge aantal sterfgevallen kan te wijden zijn aan typecasting. De mannen worden vaak gecast als bad guys. Zo speelde Christopher Lee de rol van Saruman in Lord of the Rings. Aangezien bad guys het vaak moeten afleggen tegen de helden in films, is het dus niet zo heel verwonderlijk dat de drie zo vaak stierven in films.

Danny Trejo

Wie vergezellen Danny Trejo?

Er is ook gekeken naar acteurs en actrices die het meeste kans hebben om te sterven in de film waarin zij spelen. Zij zijn dus niet het vaakst gestorven, maar wel in verhouding tot hun aantal filmrollen. Opvallende namen in het lijstje zijn A.J Cook (bekend van Criminal Minds), Eva Green (James Bond) en Kit Harington (Jon Snow in Game of Thrones).

Meest dodelijke jaar

Om te concluderen in welk jaar de meeste sterfgevallen plaatsvonden op het witte doek is gekeken naar de 50 films die per jaar het meeste geld ophaalden. Gebaseerd op dit onderzoek is gebleken dat 1997 het dodelijkste jaar was. Daarin vonden maar liefst 330 personages de dood. De nummer één film uit dit jaar waarin er nogal wat mensen het loodje leggen zal je waarschijnlijk niet verbazen. Dit is Titanic, met maar liefst 85 sterfgevallen.