Hier vind je alles wat jij moet weten over Dakar 2017.

Deelnemers van Nederlandse bodem

Dakar 2017 is begonnen en onder de deelnemers van de race zijn er ook dit jaar een aantal Nederlanders. De meeste ogen zullen waarschijnlijk gericht zijn op Gerard de Rooy die, wegens zijn overwinning van vorig jaar, ook dit jaar als een heuse titelkandidaat wordt gezien. Verder zullen onder andere Tom van Genugten, Wuf van Ginkel, Hans stacey, Martin van den Brink de strijd met elkaar aan gaan om de titel te veroveren met hun team.

Waarschijnlijk wordt het dit jaar net zo spannend als bij de vorige editie. Check hieronder het filmpje van Dakar 2016 om alvast een beetje in de stemming te komen.

Route Dakar 2017

Het is weer de tijd van het jaar dat de Dakar Rally wordt verreden. De deelnemers zullen van 2 tot en met 14 januari racen in Zuid-Amerika, onder andere in Paraguay, Bolivia en Argentinië. Opmerkelijk is dat Chili aan dit lijstje ontbreekt.

De race begint met een technische proef van 39 kilometer die in Paraguay begint en in Argentinië eindigt. Daarna wordt er koers gezet richting Bolivia waar de deelnemer vanaf 5 januari hun voertuigen op de proef stellen door de hooggebergtes en vervolgens de race in Argentinië te eindigen. De route van Bolivia naar Argentinië is daarentegen best pittig. Tijdens de route worden niet alleen de voertuigen, maar ook de coureurs zelf op de proef gesteld door de acht zware etappes door het Andesgebergte. Uiteindelijk zal de race in Buenos Aires eindigen en zullen de coureurs, die nog niet zijn uitgevallen) finishen.

Peugeot 3008 DKR

Onder de verschillende voertuigen die op de proef worden gesteld tijdens de race is de nieuwe Peugeot 3008 DKR, een nieuwe variant van de welbekende Peugeot 2008 DKR. Als basis heeft het Franse autobedrijf een nieuw SUV model gebruikt dat volgende maand tijdens de Paris Motor Show kan worden bewondert. De verwachtingen zijn hoog en het is afwachten of de nieuwe Peugeot 3008 DKR de verwachtingen kan waarmaken. Maar we weten wel bijna zeker dat het goed gaat komen.

Foto’s via

Hoe te volgen

Dit jaar belooft de Dakar Rally veel spektakel met zich mee te brengen. Naast de informatie over de rally wil je deze natuurlijk ook kunnen volgen. Je kunt Dakar 2017 net als voorgaande jaren op tv volgen bij RTL 7 en de uitzendingen zijn tussen 18.00 en 22.30 uur te zien.

Bron: Autoblog