Wat een verhaal is het nog steeds, die cryptocurrency! Het is je vast niet ontgaan dat er honderdduizenden mensen zijn die flink geboerd hebben met de digitale munt, waarvan de bedragen oplopen tot in de miljoenen. Er zitten echter ook aardig wat pechvogels tussen en onlangs hebben we iets vernomen uit een wel heel bizarre hoek.

De oprichter van Quadriga stierf in december, waardoor er ongeveer C $ 180 miljoen (120 miljoen euro) in cryptocurrencies is bevroren in de gebruikersaccounts van het Canadese digitale platform. De betreffende portemonnee was “koud”, wat betekent dat hij niet verbonden was met internet om hacking te voorkomen.

Cryptocurrency Quadriga

Op de Facebook-pagina van Quadriga CX werd op 14 januari verklaard dat Gerald Cotten stierf op de leeftijd van 30 als gevolg van de complicaties die komen kijken bij de ziekte van Crohn. Het platform, dat de handel in Bitcoin, Litecoin en Ethereum mogelijk maakt, diende vorige week een aanvraag in voor bescherming van schuldeisers in het Hooggerechtshof van Nova Scotia.

Quadriga heeft 363.000 geregistreerde gebruikers en is in totaal C $ 250 miljoen (165 miljoen euro) verschuldigd aan 115.000 getroffen gebruikers. Ondanks flinke brainstormsessies en diepgaand onderzoek is men nooit op het wachtwoord gekomen waarmee de koude portefeuille het zonnetje weer heeft kunnen zien. Volgens experts benadrukt dit echt de noodzaak voor de overheid om actie te ondernemen en de uitwisselingen van cryptocurrency te reguleren.