Gear

Heeft Cristiano Ronaldo de duurste Rolex ter wereld?

Cristiano Ronaldo Rolex

Voetballers worden vaak in één adem genoemd met luxe, pracht en praal. Al helemaal als het om Cristiano Ronaldo gaat. De Portugese superster kan zwemmen in het geld en weet als de beste hoe hij het moet uitgeven. Zo pronkt hij regelmatig met een opvallend horloge. Is dit de duurste Rolex ter wereld? Horlogekenner Jasper Lijfering geeft het antwoord.

Cristiano Ronaldo met de Rolex GMT Master

Het gaat hier om de Rolex GMT Master, een zeer gewild en prijzig klokje. Zo duur zelfs dat veel verzamelaars ‘m niet durven te dragen. Cristiano Ronaldo heeft daar iets minder moeite mee. De veel scorende spits is al vaker in het wild gespot met het blinkende horloge om zijn pols. Maar of het de duurste Rolex ter wereld is, valt te betwijfelen.

View post on Instagram
 

Heeft Cristiano Ronaldo de duurste Rolex ter wereld?

Begin tegen een kenner over de GMT Master en hij krijgt meteen grote ogen. Het is de Cristiano Ronaldo van de horlogewereld. Laat het nou net zo zijn dat de man zelf dit klokje op de kop heeft weten te tikken. Daarvoor heeft hij wel een godsvermogen op de plank moeten leggen. Naar verluid heeft de Portugees namelijk 450.000 euro betaald voor het horloge. Gekkenwerk. Daarmee verwacht je natuurlijk dat het de duurste horloge ter wereld is. Maar hoe dat zit, vertelt Jasper Lijfering in de video hieronder.

Watch on YouTube

Nieuwprijs vs. veilingprijs

Cristiano heeft dus NIET de duurste Rolex ter wereld. Het horloge had wel de duurste nieuwprijs, namelijk een goede 450.000 euro, maar op degelijke veilingen vliegen er veel duurdere horloges over de balie. De duurste Rolex ooit kost zelfs een ongekende 17,9 miljoen euro. Bizar. Een ander voetballend stijlicoon is David Beckham. Hij heeft ook een horlogecollectie waar je ‘u’ tegen zegt.