Other

Cristiano Ronaldo in bezit van het duurste Rolex horloge ooit

duurste Rolex horloge Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo mag misschien net naast de duurste wagen ter wereld hebben gegrepen, hij bezit wel lekker het duurste klokje ter wereld. Naast een zeer uitgebreide verzameling supercars, een flinke onroerend goed portefeuille en een lekker gevulde bankrekening, kan hij nu dus gaan pronken met de duurste Rolex ooit.

Cristiano Ronaldo bezit duurste Rolex horloge

Het merk Rolex staat al jarenlang garant voor status. Kun je zo’n klokje betalen, dan heb je het toch redelijk goed gedaan. In veel gevallen komt dat door de prijs, er zijn namelijk niet zomaar mensen die minstens 5500 euro willen aftikken voor een enkel horloge. Als het om voetballers en andere grootverdieners gaat is het een heel ander verhaal. Gezien het vermogen van CR7 is het geen probleem om even 450.000 euro neer te leggen.

Een Rolex horloge van 450.000 euro

De Rolex die Cristiano Ronaldo aan zijn collectie heeft toegevoegd is echter geen gewone Rolex. Het is de Rolex GMT-Master Ice en met dat model werd hij gespot tijdens de Globe Soccer Awards vorig jaar. Om het even in perspectief te plaatsen: voor het bedrag wat Christiano Ronaldo heeft neergelegd, koop je bijvoorbeeld ook een gezellig driekamerappartement in Rotterdam of een hele snelle tweedehands Ferrari 812. Dat hij juist voor de Master Ice heeft gekozen is niet zo heel vreemd. De grote hoeveelheid blingbling is de vorm van talloze diamantjes maken het tot een uniek uurwerk.

Watch on YouTube

Ruim 100 diamanten op de Rolex

Voor het bedrag van 450.000 euro krijgt de voetballer heel veel op het horloge terug. Het pronkstuk is uitgevoerd in 18 karaats witgoud en volledig bestrooid met ruim 100 diamanten van 30 karaat. Die zie niet allemaal aan de buitenkant, in het horloge zelf zitten er ook een flink aantal verstopt. Het is voor Ronaldo overigens zijn eerste dure klokje, eerder wist de spits van Juventus al een Jacob & Co. Caviar Tourbillon horloge aan te schaffen. In vergelijking met de Rolex is dat ding pas echt duur, daar betaalde hij namelijk 2 miljoen euro voor vanwege de 424 witte diamanten. Kortom, de stervoetballer is niet vies van een beetje bling-bling.

In tien jaar verdiende CR7 ruim 722 miljoen euro

Mocht je het toch een beetje zielig vinden dat hij zoveel geld moet neerleggen voor een herenhorloge, echt veel medelijden hoef je niet te hebben. Volgens Forbes is zijn gemiddelde jaarinkomen zo’n 72.2 miljoen euro. Dat is dan gebaseerd op wat hij in de afgelopen tien jaar verdiende. Daarmee is CR7 niet de meest succesvolle sporter in financiële opzichten. Bokser Floyd Mayweather doet er namelijk met 825 miljoen euro een flinke schep bovenop.