Soms denken wij nog wel eens terug aan onze middelbareschooltijd: lichten uit, met z’n vieren rond een kleine televisie op de slaapkamer, ieder zijn eigen controller, bakken chips en glazen Cola op de vloer en lekker elkaar het leven zuur maken in Crash Team Racing. Veel goede herinneringen aan deze nachten, die vaak in een vuistgevecht zijn geëindigd. Binnenkort kunnen we deze gloriedagen van onze kindertijd weer herleven. Activision komt bijna twintig jaar later met de trailer voor Crash Team Racing Remaster.

Crash Team Racing

Voor het onervaren oog kan Crash Team Racing overkomen als een clone van een bepaald ander racespel waarin een besnorde Italiaanse loodgieter het wegdek onveilig maakt. Crash Bandicoot springt op in 1996, in een gelijknamige platformspel voor de PlayStation 1. Deze hoogstwaarschijnlijk crack snuivende – eerlijk, dat zou een hoop verklaren – Tasmaanse buideldas wordt al snel gezien als de directe concurrent van Mario, die ook alleen maar een paddo junk is. Toch wordt Crash Bandicoot nooit gezien als tweederangs. Crash Team Racing krijgt bij uitgave goede reviews en is naar schatting 5 miljoen keer verkocht. Het spel is een klassieker in zijn eigen recht.

Crash Team Racing gewoonvoorhem 1

Remaster

Crash Team Racing Remaster komt naar de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Alle characters, banen en arena’s van het origineel zijn aanwezig. Battle, Adventure, Arcade Single, Cup Race en Time Trials maken ook allemaal weer een terugkeer. Als bonus kan je dit keer ook online slachtoffers uitdagen. We zijn al nachten aan het doorhalen sinds Sony de PlayStation Classic heeft uitgebracht. Met Crash Team Racing Remaster en de 4K-remaster van Command & Conquer-games op de horizon zal dat alleen nog maar meer worden. Dus bel je oude schoolmaten (of zoek weer contact met ze via Facebook) en vraag alvast vrij voor 21 juni. Racen maar!