Na de release van een aantal auto’s en de presentatie van een Cybertruck, zou je zeggen dat een Tesla-motor niet lang meer op zich laat wachten. Maar als het aan Elon Musk ligt, dan gaat dat feestje niet door. De CEO van Tesla heeft al meerdere malen aangegeven dat hij met zijn bedrijf geen voet in de wereld van de gemotoriseerde tweewielers zou zetten. Erg jammer, maar dat betekent niet dat we niet mogen bedenken hoe een zo’n Tesla-motor mogelijk er uit zou kunnen zien. Daarom hebben twee getalenteerde autodesigners een gruwelijk design gemaakt voor een motor van Tesla.

Bruut design voor een Tesla motor

Auto-ontwerpers Ash Thorp en Carlos ‘Colorsponge’ houden wel een uitdaging. Als Elon Musk geen motor wil ontwerpen, dan doen zij het wel. Het duo maakte een bruut design voor een Tesla motor, geïnspireerd op de Cybertruck. Helaas zal dit concept nooit het daglicht zien.

Tesla motor

‘The Sokudo’

De Tesla motor wordt gepresenteerd met de naam ‘The Sokudo’. Het idee is dat deze motor volledig elektrisch is en, net zoals alle andere Tesla-voertuigen, de concurrentie overstijgt. ‘The Sokudo’ bestaat uit niets anders dan carbonfiber. Het design van de Cybertruck zien we heel duidelijk terugkomen in dit concept. Daarnaast is de focus gelegd op de chassis. Deze is extra krachtig en kan meerdere posities aannemen om zo de aerodynamica te bevorderen.

‘Een uitdagend ontwerp’

“Persoonlijk was dit ontwerp één van de meest uitdagende van de collectie. Ik wilde dat het iets extreem puurs en unieks zou zijn en iets dat nog nooit eerder is gezien. Wat een zeer uitdagende taak is in de verzadigde markt van motoren,” aldus Ash Thorp op Instagram. “Hartelijk dank aan @andreas_ezelius voor zijn geweldige Ducati-model dat we hebben gekocht en uit elkaar gehaald om onderdelen voor dit ontwerp te gebruiken.” Het design van de Tesla motor is echt briljant geworden.

Tesla motor