Women

Vrouw complimenteren? Met deze 10 complimenten scoor je gegarandeerd punten

Het blijft in veel gevallen een hele uitdaging voor de meeste mannen: de vrouw. Als het al lukt om haar aandacht te trekken met die ene geweldige openingszin, dan is het nog maar de vraag of het vervolg van je veroveringspoging net zo succesvol is. Laten we eerlijk zijn: geen enkele vrouw is hetzelfde en dus zijn er geen vaststaande regels die succes garanderen. Wat wel werkt zijn complimentjes. Dat wil zeggen, zolang het compliment oprecht is.

10 complimenten die elke vrouw wil horen

Ook als het gaat om het geven van een complimentje, is er één ding heel belangrijk: wees uniek! Anno 2021 kom je er niet mee weg door te zeggen dat ze de mooiste van heel de wereld is. Wat wel werkt zijn onderstaande tips. Voeg je eigen creativiteit toe en voor je het weet geeft ze zich gewonnen. Draai onderstaande complimenten om naar de in de situatie passende context en je tovert gegarandeerd een lach op haar gezicht.

1. Je bent hilarisch!

Mocht je nog steeds denken dat jij als man de enige leverancier van goede grappen bent, dan heb je het mis! Vrouwen beschikken net zo goed als mannen over humor en laten dat graag merken. Ga een goede grap van je meisje dus niet overtreffen, grote kans dat ze het gevoel krijgt dat je haar pogingen om jou te laten lachen niet waardeert. Zeg gewoon dat ze hilarisch is, dan zijn de eerste bonuspunten binnen.

2. Je ogen zijn zo mooi

Haar complimenteren over haar uiterlijk is altijd goed, maar niet zonder risico. Een vrouw die al overduidelijk bijzonder knap is, heeft weinig behoefte aan die bevestiging. Ze weet ook wel dat ze knap is. In plaats van te gaan strooien met een algemeen compliment doe je er beter aan om specifieke kenmerken te belichten via een welgemeend compliment. Bijvoorbeeld door iets liefs te zeggen over haar mooie volle lippen of de glinstering in haar ogen. Dat wil natuurlijk zeggen dat alle lichaamsdelen betrokken moeten worden bij je creatieve pogingen om haar te complimenteren. Hoe lekker haar bilpartij of borsten ook zijn in jouw ogen, het risico dat ze denkt dat je haar als een lustobject ziet is erg groot. Wees dus subtiel.

3. Ik heb zo veel van je geleerd.

Net als voor de meeste mannen, vinden vrouwen het prettig om gewaardeerd te worden. Met die gedachte in je achterhoofd kan het een hele openbaring zijn om te beseffen dat je ook van elkaar kunt leren. Echt, er is geen groter compliment mogelijk dan te zeggen je veel van haar leert. Je zegt daarmee dat je haar inbreng en feedback waardeert en dat het waardevol is wat ze zegt. Dan hoeft je het niet altijd te zeggen naar aanleiding van een diepgaand gesprek, ook als ze gewoon een scherpe opmerking maakt kan het logisch zijn om er een compliment van te maken.

4. Ik vertrouw je volledig.

Jaloezie kan een schadelijke factor zijn in elke relatie. Dat wil niet zeggen dat een bepaalde mate van jaloezie ongewoon is, het moet alleen niet de overhand hebben. Laat haar weten dat je haar vertrouwd en beloon haar loyaliteit met een welgemeend compliment. Echt waar, het werkt in je eigen voordeel als ze weet dat je haar vertrouwt.

5. Je bent uniek in alle opzichten

Woorden zijn belangrijk en dus is het verstandig om bij het geven van een compliment na te gaan hoe je partner het zal oppikken. Hoe goed bedoeld het ook is, met een zin ‘je bent niet zoals andere meisjes’ ga je geen punten scoren. Zeg gewoon dat ze uniek is en dat je nog nooit iemand hebt ontmoet die je zo weet te raken als zij doet. Grote kans dat het jullie relatie van extra passie voorziet en het daarmee ook in bed aangenaam spannend wordt. Mocht het zover komen, dan is het gelijk handig om te weten wat vrouwen in bed willen.

6. Je bent goed in wat je doet.

Als moet zoeken naar zaken om haar mee te complimenteren, dan is er iets mis met je waarnemingsvermogen. Een vrouw heeft tal van punten en eigenschappen die je kunt gebruiken voor een welgemeend compliment. Het hoeft dat ook niet altijd betrekking te hebben op haar uiterlijk, ook hobby’s en werk gerelateerde prestaties kunnen een perfecte aanleiding zijn voor een compliment. Sterker nog, doe jij het niet, dan doet een ander het wel. Een goed doordacht compliment geeft je altijd een grote meerwaarde in haar ogen.

7. Je invloed op mijn leven is geweldig

Interactie tussen twee partners is van groot belang voor het slagen van de relatie. Laat haar weten dat jij je goed voelt als ze bij je is. Ook in die situatie gaat het niet om oppervlakkige waarnemingen. Voor een vrouw is het juist van belang te weten dat je haar waardeert en dat haar aanwezigheid in je leven een positieve impact heeft. Schaam je dus vooral niet om dat te benadrukken, maar ga het niet overdrijven.

8. Je bent zo sexy

Je nieuwste verovering gaan overladen met talloze complimentjes tijdens een eerste date is misschien niet het beste advies. In een later stadium kan het juist een pluspunt zijn om haar te vertellen dat ze enorm sexy is. Ook dat hoef je niet te overdrijven.

9. Je ziet er geweldig uit

Haar complimenteren met haar looks kan heel goed werken of juist helemaal niet. Het moment is het belangrijkste als je haar wil vertellen dat ze er goed uit ziet. Heeft ze zich net opgemaakt, dan zal ze geneigd zijn te denken dat ze er vanwege haar make-up goed uitziet. Niet verstandig dus. Speel op safe en beperk je tot algemene complimenten over haar uiterlijk. Hoe positief je poging ook bedoeld is, maak gebruik van je intuïtie en kies het juiste moment. Haar complimenteren op de momenten dat ze zich zelf het kwetsbaarste voelt is altijd een goede.

10. Geweldig om bij je te zijn

Haar vertellen dat je van haar gezelschap geniet, is het eenvoudigste en meest oprechte compliment ter wereld. Het is voor een vrouw altijd prettig om te horen dat je haar gezelschap op prijs stelt. Sterker nog, het kan in een langdurige relatie juist de passie nieuw leven inblazen. Op die manier zorg je ervoor dat je compliment een grote meerwaarde heeft en geeft haar het gevoel dat je haar na al die jaren nog steeds waardeert. Bovendien kun je hem heerlijk luchtig insteken en toch een welgemeend en oprecht compliment maken.