De tijd dat je met een traditionele camper op vakantie gaat lijkt steeds meer een zeldzaamheid te worden. Ook op het gebied van campers en caravans is er het nodige aan het veranderen. De laatste trend op dat gebied is de lichte, frameloze caravan. Het Scandinavische bedrijf Mink Campers, is klaar om de markt te veroveren met een milieuvriendelijk, eenvoudig alternatief voor traditionele caravans en campers. Hun laatste wapenfeit is een druppelvormige camper, de Mink 2.0, waarvan men beweert dat het een milieuvriendelijke en duurzame manier van reizen mogelijk maakt.

Compacte caravan uit Scandinavië

Mink Campers laat er geen twijfel over bestaan: het aantrekkelijke en functionele ontwerp zou zo maar eens de trend van 2021 kunnen worden. Het geheel lijkt klein en compact, maar als het ding eenmaal in gebruik wordt genomen is het verrassend ruim. Kortom, het combineert alle voordelen van een compacte traditionele caravan met de voordelen van een duurzaam product. Het is stevig genoeg voor lange ritten om de meest afgelegen bestemmingen te bereiken en licht genoeg is om de impact op de rijprestaties minimaal te beïnvloeden. Nog een voordeel: het frameloze ontwerp zorgt ervoor dat het geheel slechts 490 kilo weegt. Aan de andere kant zorgt het extreem lage zwaartepunt voor een zeer stabiele en comfortabele wegligging.

Caravan met een sfeervol interieur

Ook bij het ontwerpen van het interieur is men niet over een nacht ijs gegaan. Het oogt allemaal lekker ruim en licht. Het grote panoramadakraam en de grote, ronde zijdeur ramen zorgen voor voldoende lichtinval zodat je na een dag reizen heerlijk kunt relaxen in je caravan zonder het gevoel te hebben dat je echt opgesloten zit. Het queen-size matras is voldoende voor twee volwassenen en het stapelbed is ideaal voor (kleine) kinderen. Ga je zonder nakomelingen op reis, dan kun je dat stapelbed verwijderen en zo extra opbergruimte realiseren. Kortom, het ding is ideaal. Aan het kookgedeelte is ook gedacht, dat bevindt zich aan de achterzijde.

Goede isolatie in je caravan

Mocht je nu denken dat een dergelijke camper niet echt geschikt is voor avontuurlijke reizen is het najaar, dan bega je een vergissing. De caravan heeft 30 mm dikke wanden van hoogwaardig ABS-kunststof en is geïsoleerd met 19 mm armaflex. Kortom, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt heb je het aangenaam warm. Een prijs is nog niet bekend, maar je kunt het ding wel als pre-order bestellen.