Met de caravan op vakantie is leuk, maar de ruimte aan de binnenkant blijft natuurlijk wel een dingetje. Ga je met je vriendengroep op reis met de camper, dan is het gewoon een kwestie van tijd voordat een van je vrienden gaan klagen over de ruimte. Logisch, in de meeste gevallen kun je amper je kont keren in zo’n sleurhut. Een alternatief is dan een wat ruimer model, zodat iedereen voldoende privacy heeft. Dat kost wel een paar centen, maar voor nog geen 120.000 euro heb je wel mooi een elf meter lange caravan waar je mee voor de dag kunt komen. Dit is de duurste caravan van Nederland.

Duurste caravan van Nederland

De grootste en duurste caravan van Nederland vind je in Brabants bij De Greeff. Daar staat de Rolls Royce onder de caravans. De imposante verschijning maakt al direct duidelijk dat we het hier niet hebben over een Tokkie-model, maar een luxe camper.

Het goede nieuws is dat je het 11.57 meter lange gevaarte gewoon met een rijbewijs BE mag besturen. Uiteraard ga je dat niet redden met een Ford Ka. De Kabe Imperial zoals de caravan heet mag maximaal 2800 kilo wegen, zorg er dus voor dat je wagen dat ook kan trekken.

duurste caravan

Nooit meer vechten om de ruimte

Het bedrag van 118.900 euro wat je mag aftikken voor deze veredelde sleurhut klinkt fors. Wat je er voor terug krijgt is wel erg bijzonder. Zo heb je de beschikking over een complete zithoek om lekker te chillen op regenachtige dagen. Een volledig ingerichte keuken inclusief inductie elementen en twee gaspitten en diverse inbouwapparatuur mag natuurlijk niet ontbreken net als een kleine koffiebar. Slaapruimte is er ook in overvloed. Zo kun je heerlijk slapen in een tweepersoonsbed of in een perfect stapelbed in deze duurste caravan van Nederland.

Bijzonder toilet

Bijzonder is het toilet. Ben je al vaker met de caravan op pad geweest dan weet dat er niet aan ontkomt om het reservoir tijdig te legen en te reinigen. Dat hoeft niet in deze duurste caravan van het land. Iedere keer dat jij of je vrienden voor een kleine of grote boodschap gebruik maken van het toilet, wordt alles wat je achterlaat direct verbrand. Handig, want zo hoef je het slechts eenmaal per jaar schoon te maken. Kun je echt niet zonder internet op je vakantiebestemming, dan maak je gewoon gebruik van de 4G-hotspot. Mocht de caravan ondanks alle luxe toch niet voldoen aan je wensen, bestel hem dan op maat. Dat kan namelijk ook, je zult alleen wel rekening moeten houden met een wachttijd van een klein jaar.

duurste-langste-caravan-nederland-5 duurste-langste-caravan-nederland-12